Foto: F64

Nākotnē Rīgas domes ieviestā "rīdzinieka karte", kurai jāveicina iedzīvotāju deklarēšanos galvaspilsētā, došot iespēju saņemt atlaides ne tikai pilsētas sabiedriskajā transportā, bet arī pilsētai piederošajās medicīnas iestādēs, intervijā laikrakstam "Biznes&Baltija" paudis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Viņš klāstījis, ka "rīdzinieka kartes" saturu nākamo divu gadu laikā plānots paplašināt. Rīgai par piemēru kalpo Sigulda, kur pilsētnieku kartes turētāji var pat saņemt atlaides dažos vietējos veikalos.

Rīgā nākamgad pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem plānots piešķirt atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā, bet nākamais solis būs atlaides automašīnu novietošanai pašvaldības stāvvietās.

"Runāsim par cenu samazināšanu arī medicīnas pakalpojumiem Pirmajā un Otrajā pilsētas slimnīcā un citās ārstniecības iestādēs, kas pieder Rīgas pašvaldībai. Mēs gribam panākt, lai dzīvesvietas deklarēšana Rīgā būtu maksimāli izdevīga," intervijā sacījis Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas dome ir nolēmusi no nākamā gada 1. janvāra ieviest diferencētas biļešu cenas sabiedriskajā transportā - galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem brauciens "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļos maksās 0,6 eiro jeb aptuveni 42 santīmus, bet citviet deklarētajiem un tūristiem par vienu braucienu būs jāmaksā 1,2 eiro jeb aptuveni 84 santīmus.

Galvaspilsētas mērijā nodoms diferencēt biļešu cenas tiek pamatots ar vēlmi veicināt to, lai savu dzīvesvietu Rīgā deklarētu tie iedzīvotāji, kas faktiski mīt galvaspilsētā, bet savu dzīvesvietu ir deklarējuši citur. Tādējādi Rīgas domes valdošie politiķi cer palielināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus.

Savukārt "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti Saeimā iesnieguši grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā - tie paredz ar likumu aizliegt atšķirīgas braukšanas maksas noteikšanu sabiedriskajā transportā, to pamatojot ar iedzīvotāju deklarēto dzīvesvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!