Foto: Edijs Pālens

Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam mēra krēslā aizvadīto četru gadu laikā sākotnējā vicemēra Ainara Šlesera (toreiz -LPP/LC) nav pietrūcis. Intervijā Rīgas mērs atzīst: "Ar viņu bija visnotaļ interesanti strādāt, nav šaubu. Viņš bija visnotaļ ambiciozs cilvēks, bet mums ar ambicioziem cilvēkiem laikam nav īpaši liels deficīts."

Ušakovs norāda, ka 2009.gadā izskanējušās tēzes par to, ka Rīgā varētu būvēt "otru Lasvegasu", biznesa centrus un citus vērienīgus projektus, esot bijuši tikai minējumi, nevis konkrēti plāni. "Vienīgais [bijušajam vicemēram Aināram] Šleseram (LPP/LC), var teikt, nosacīti bija plāns par "Messe Rīga" konferenču centra izveidi pie lidostas, bet kaut kā ar investoriem nav sanācis. Par to var uzdot jautājumu viņam," piebilda Rīgas mērs.

Par lielāko veikumu Ušakovs uzskata kultūras pils "Ziemeļblāzma" rekonstrukciju, kas pilnībā atjaunota par Rīgas naudu. "Ziemeļblāzma" bija pilnīgi pamesta un izpostīta, bet tagad izskatās līdzvērtīgi Rundāles pils līmenim," norādīja Rīgas mērs.

Rīgas mērs ir pārliecināts, ka galvaspilsētā četru gadu laikā padarītie darbi "Saskaņas centram" un "Gods kalpot Rīgai" atmaksāsies un abu partiju kopīgais saraksts, par spīti pārējo partiju "populisma olimpiādei", vēlēšanās saņems vairāk nekā 51% rīdzinieku balsu.

Ušakova turpmākajos plānos neesot "milzīgu mega projektu" - viņš gatavojas turpināt iesāktos darbus, remontēt skolas, bērnudārzus, sakārtot vidi, kā arī pievērsties ielu remontiem, tomēr viņš atzīst, ka ieguldījumi ceļu remontos lielā mērā ir atkarīgi no tā, kā izdosies piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu.

Rīgas domes pašreizējo koalīciju 2009.gadā izveidoja SC un LPP/LC, attiecīgi par Rīgas mēru kļuva Ušakovs, bet Šlesers ieņēma vicemēra krēslu, kuru pameta 2010.gadā, kad tika ievēlēts 10.Saeimā. Viņa vietā vicemēra krēslā nokļuva Andris Ameriks, kurš pēc LPP/LC likvidēšanas pērn nodibināja savu partiju "Gods kalpot Rīgai" (GKR).

SC un GKR Rīgas domes vēlēšanās 1.jūnijā startēs ar kopīgu sarakstu, cerot savākt vairāk nekā pusi vēlētāju balsu, savukārt Šlesers pēc 10.Saeimas atlaišanas pagaidām politiķa karjeru ir pārtraucis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!