Foto: DELFI

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) noliedz sociālajos tīklos klejojošos stāstus par policistu noformētajiem bargajiem sodiem ieputināto automašīnu īpašniekiem.

""Feisbukā" sākuši klejot baisi stāsti par to, kā pašvaldības policija braukā pa pagalmiem un izraksta 350 eiro sodus par ieputinātām mašīnām. Informācijas avoti šādos gadījumos parasti ir ļoti uzticami – pazīstama kaimiņiene teica, ka darbā trešās pakāpes māsīcas kolēģe redzēja, kā policija ielenca vienīgo automašīnu, kas piederējusi bārenim-invalīdam, un izrakstīja 350 eiro sodu. Šajā sezonā izrakstīto sodu skaits ir 0. Nav izrakstīts neviens sods," liecina pašvaldības vadītāja ieraksts viņa sociālā tīkla "Facebook" kontā.

Vienlaikus Ušakovs skaidro, ka Pašvaldības policija saņemot izsaukumus no modrajiem kaimiņiem, kuri sūdzas par mašīnām-kupenām. "Dažos gadījumos šādas mašīnas traucē citiem vadītājiem vai gājējiem. Bet policija šobrīd turas pie principa, ka ir nevis jāsoda, bet jābrīdina. Ja tiks pieņemts lēmums kādu sodīt – es jums pats par to pavēstīšu," raksta Rīgas mērs.

Ieraksta noslēgumā viņš piemin, ka "notīrīt savu mašīnu no sniega ir tiešām noderīgi, ja nu kas".

"Latvijas Televīzija" iepriekš ziņoja, ka auto īpašniekus Rīgā, kuri ilgāk par trim diennaktīm no sava spēkrata nav notīrījuši sniegu, var sodīt ar 350 eiro lielu naudas sodu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante LTV skaidroja, ka auto īpašniekiem ir pienākums notīrīt no sniega savu automašīnu un teritoriju ap savu spēkratu. Tāpat Rīgas dome informēja, ka tā strādā ciešā sadarbībā ar pašvaldības policiju un, automašīnai traucējot attīrīt ielas, tās īpašnieks tiks sodīts, bet auto evakuēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!