Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesas lēmums apķīlāt SIA "Tineo" un SIA "Homburg Zolitude" mantu "iedragās" sākotnējos pastāvīgā memoriāla Zolitūdes traģēdijas vietā izbūves plānus, atzina Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Viņš sacīja, ka notiks pārrunas ar investoriem par viņu turpmākajiem plāniem ar īpašumu, tomēr pašreiz ir skaidrs, ka pēc šī tiesas lēmuma pastāvīgā memoriāla izbūve aizņems ilgāku laiku, nekā sākotnēji plānots. Iepriekš Ušakovs skaidroja, ka par "Homburg Zolitude" traģēdijas teritorijā esošā īpašuma pārņemšanu pašvaldības īpašumā varētu vienoties pusotra vai divu gadu laikā. Pēc tiesas lēmuma ir skaidrs, ka tas aizņems ilgāku laiku. Pašreiz gan nav skaidrības, cik ilgs laiks tas varētu būt.

Ušakovs uzsvēra, ka, pateicoties sadarbībai ar "Tineo", pašvaldības īpašumā jau ir liels zemesgabals traģēdijas teritorijā. Uz šīs zemes līdz 21. novembrim - otrajai traģēdijas gadadienai - tiks izbūvēts pagaidu memoriāls.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa nolēmusi daļēji apmierināt prasītāju pieteikumu Zolitūdes traģēdijas civillietā, lemjot apķīlāt SIA "Tineo" un SIA "Homburg Zolitude" kustamo mantu.

Tiesa noteikusi, ka prasības nodrošinājums sniedzas līdz 85 372 eiro. Tāpat tiesa nolēmusi ierakstīt prasības nodrošināšanas atzīmi zemesgrāmatā domājamām daļām no nekustamā īpašuma Priedaines ielā 20, kas reģistrēta uz "Homburg Zolitude" vārda.

Lēmums par prasības nodrošināšanu ir izpildāms nekavējoties. Lēmums daļā par prasības nodrošināšanu nav pārsūdzams.

Savukārt lēmumu daļā, ar kuru noraidīts pieteikums par prasības nodrošināšanu, var pārsūdzēt desmit dienu laikā no piektdienas, 30. oktobra, kad tika pieņemts minētais tiesas lēmums.

Jau ziņots, ka 2013. gada 21. novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!