Foto: LETA

Lai izzinātu, kas uzņēmēju dzīvē mainīsies pēc 2013.gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un biznesa augstskola "Turība" rīkos uzņēmēju priekšvēlēšanu diskusiju ar Rīgas mēra amata kandidātiem - "Rīgas atslēga - kuras partijas rokās?"

Diskusijā piedalīsies piecu vadošo politisko partiju - partijas "Vienotība," "Zaļo un zemnieku savienība," politisko partiju apvienības "Saskaņas Centrs," partijas "Reformu Partija," ""Visu Latvijai" un "Tēvzemei un Brīvībai" / LNNK" - Rīgas mēra amata kandidāti: Sarmīte Ēlerte, Guntis Belēvičs un Armands Krauze, Nils Ušakovs, Inga Antāne un Baiba Broka.

Diskusija 23.aprīlī no plkst. 11:00 – 13:00 notiks "Turības" telpās. Diskusijas tiešraidi varēs verot portālā "Delfi".

LTRK ekspertu panelī, politiķus izjautājam un viņu sniegtās atbildes vērtējam, redzēsim biedrības viceprezidentus Aigaru Rostovski un Lienīti Cauni, kā arī padomes locekli, Eksporta padomes priekšsēdētāju Normundu Bergu. Diskusiju moderēs LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Diskusijas fokusā būs plašs problēmjautājumu loks, piemēram, stimuli uzņēmējdarbības attīstībai - kas tiks darīts nākamajā periodā, lai Rīga piesaistītu investīcijas un veicinātu jaunu darba vietu radīšanu (infrastruktūra, nodokļu atlaides, darbaspēks).

Diskutēts tiks par uzņēmējiem draudzīgu pašvaldību - administratīvā sloga mazināšana (izmaksas/laiks), efektivitāte, ārpakalpojumi, piemēram, tirdzniecības misiju organizēšanā), kā arī LTRK iesaiste starptautiskajā mārketingā.

Apspriesta tiks arī dalība uzņēmējdarbībā – mēra amata kandidātu konceptuālā nostāja, kā arī vīzija - kas notiks ar uzņēmumiem, kuri konkurē ar privāto sektoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!