Foto: LETA

Ministru kabinets (MK) sēdē otrdien atzina, ka iepriekš dotais uzdevums par jaunas Latvijas Televīzijas (LTV) ēkas būvi ir zaudējis aktualitāti, ņemot vērā jaunos plānus par vienota sabiedriskā medija izveidi.

Finanšu ministrija (FM) valdībai sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par LTV jaunās ēkas būvniecības darbu kavēšanās iemesliem skaidro, ka valdība priekšlikumu par LTV jaunas ēkas būvniecību atbalstīja 2006.gada septembrī.

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP), kas noteikta kā atbildīgā institūcija par LTV jaunas ēkas projektēšanu u.c., 2009.gadā iesniedza pamatprasības zemes gabala izvēlei, bet vienošanās par turpmāko rīcību saistībā ar zemes gabala izvēli jaunās LTV ēkas būvniecībai toreiz netika panākta.

Vienlaikus padome informējusi par 2009.gada 9.aprīļa sēdē pieņemto konceptuālo lēmumu par LTV un Latvijas Radio tehnisko un apkalpojošo struktūru apvienošanu, tālākajā perspektīvā paredzot viena sabiedriskā medija izveides iespēju.

MK 2010.gada 17.augusta sēdē atbalstīja FM sagatavoto informatīvo ziņojumu par turpmāko rīcību ar VAS "Valsts nekustami īpašumi" (VNĪ) būvniecības projektiem un nolēma atlikt LTV jaunās ēkas būvniecības turpmākos izpildes darbus. Vienlaikus FM uzdots līdz 2011.gada 15.martam iesniegt MK priekšlikumus par turpmāko rīcību ar vairākiem VNĪ būvniecības projektiem, arī ar LTV jaunas ēkas būvi.

NRTP vēstulē 2011.gada 24.februāra atkārtoti lūdza atlikt LTV jaunās ēkas būves projektu un informēja, ka projekta turpmākā rīcība ir saistāma ar jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija projekta realizāciju. Kultūras ministrijai (KM) un Satiksmes ministrijai līdz 2012.gada 31.decembrim sadarbībā ar NRTP bija jāizstrādā vienota Latvijas sabiedriskā medija izveides priekšlikumi.

FM norāda, ka valdība sēdē šovasar izskatīja KM iesniegto informatīvo ziņojumu par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveidi un nolēma atzīt par nepieciešamu 2012.gadā veikt detalizētu situācijas izpēti jautājumā par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveidi.

Tā kā valdības rīcības plānā ir noteikts jauns konceptuāls uzdevums – KM sagatavot un iesniegt MK jaunu koncepcijas projektu par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveidi, jautājums par LTV jaunas ēkas būvniecības nepieciešamību ir zaudējis aktualitāti, skaidro FM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!