Foto: DELFI

Ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) saņemto Ministru prezidenta (MP) rezolūciju par "Rīgas domes atlaišanas likuma" precizēšanu atbilstoši norādītajiem priekšlikumiem, VARAM jau tuvākajā laikā organizēs starpinstitūciju sanāksmi likumprojekta apspriešanai, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Pamatojoties uz saņemtajos atzinumos norādītajiem priekšlikumiem, VARAM jau notiek aktīvs darbs pie attiecīgā likumprojekta precizēšanas un papildināšanas.

VARAM organizēs starpinstitūciju sanāksmi, kas norisināsies nākamās nedēļas sākumā, kurā piedalīties aicināti pārstāvji no Finanšu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Centrālās vēlēšanu komisijas, Pārresoru koordinācijas centra, Valsts Kancelejas un Valsts kontroles.

Pēc sanāksmes VARAM tiks veikta saņemto viedokļu un priekšlikumu analīze, kā arī nepieciešamības gadījumā nodrošinās precizējumu iekļaušanu sagatavotajā likumprojektā.

Ņemot vērā likumprojekta izstrādes un virzības procesu, ministrija likumprojektu virzīs iespējami operatīvi.

Par VARAM sagatavoto Rīgas pašvaldības domes atlaišanas likumprojektu jau iepriekš tika saņemts likumprojekta saskaņojums no Tieslietu ministrijas, kā arī saņemti atzinumi no Finanšu ministrijas un Valsts kancelejas.

VARAM uzsver, ka ir saņemta Ministru prezidenta rezolūcija precizēt likumprojektu atbilstoši saņemtajiem priekšlikumiem un iesniegt Ministru kabinetā, taču saņemtajā dokumentā nav norādīts pieprasījums, aicinājums vai pamatojums ministram Kasparam Gerhardam (NA) Rīgas pašvaldības domes atlaišanas vietā izvērtēt tikai pašvaldības mēra atlaišanu.

Jau ziņots, ka Gerhards iesniedzis likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, kurā atrunāts arī domes turpmākais darbs tās atlaišanas gadījumā.

Tāpat to ir izvērtējuši arī juristi, kuri nav konstatējuši nevienu likumpārkāpuma faktu, uz kā pamata šobrīd juridiski varētu atlaist pašreizējo domi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!