Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš amatā stājās 2015. gadā, kļuvis par tautas vilsaugstāk vērtēto politiķi, otrdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Pēc laikraksta pasūtījuma pētījumu aģentūra SKDS pērnā decembrī veikusi pētījumu, kas atklājis, ka, amatā esot vien pusgadu, Vējonis panācis, ka viņa reitingi ir 58,1 punkts. Par to gan viņam esot jāpateicas paša aktīvajai dalībai dažādos sabiedriskos pasākumos, raksta laikraksts.

Lielākais Vējoņa atbalstītāju īpatsvars ir latviski runājošo respondentu vidū, veidojot 74,5 punktus. Šajā auditorijā Vējonim seko aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"). Pēc laikraksta pasūtījuma veiktā aptauja liecina, ka savukārt krievvalodīgo vidū pirmo vietu ieņemt Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), kuram ir 82,7 punkti, otro Lembergs ar 72,9 punktiem. Vējonis krievvalodīgo aptaujas dalībnieku vidū ierindojas trešajā vietā.

Tāpat veiktā aptauja atklāj, ka ZZS politiķi patlaban ieņem reitingu pirmās vietas, savukārt "Vienotība" potenciālie premjera kandidāti ir nepopulārākie.

No šī politiskā spēka visvairāk mīlēts ir pašreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), bet absolūtā līdere nemīlētāko politiķu topā ir "Vienotības" valdes priekšsēdētāja un partijas vienīgā premjera amata kandidāte Solvita Āboltiņa. Otrā vietā kā nepopulārākā politiķe ierindojusies demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), bet trešo vietu netīkamo politiķu topā ieņem tiesvedībās par balsu pirkšanu 12. Saeimas vēlēšanās iesaistītais Dzintars Zaķis. Ceturtajā vietā palicis Kārlis Šadurskis, bet kā piektais netīkamākais Latvijas politiķis atzīts Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!