Foto: LETA

Ministru kabinets (MK) trešdien, 20. oktobrī, atbalstīja stingru ierobežojumu kopumu no 21. oktobra līdz 15. novembrim, kas sevī iekļauj dažādu izklaides pasākumu aizliegumu, pulcēšanas ierobežojumus, kā arī komandantstundu no pulksten 20 līdz pulksten 5. Preses konferencei pēc valdības sēdes iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) un Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Ar trešdienas MK lēmumu valstī četru nedēļā garumā noteikta komandantstunda no pulksten 20 līdz pulksten 5, kuras laikā nevarēs atrasties ārpus mājas bez attaisnojoša iemesla. Komandantstundas laikā varēs izvest pastaigā mājdzīvniekus. Ja gadījumā komandantstundas laikā cilvēkam nepieciešams pārvietoties, šādā gadījumā personai būs jāaizpilda Valsts policijas mājaslapā pieejams apliecinājums par dzīvesvietas atstāšanas iemeslu.

Tāpat četru nedēļu ilgās mājsēdes laikā klātienē varēs nopirkt tikai pirmās nepieciešamības preces. No valdībā lemtā izriet, ka mājsēdes laikā klātienē varēs iepirkties pārtikas veikalos, aptiekās un veterinārajās aptiekā, optikas veikalos, dzīvnieku barības veikalos, preses tirdzniecības vietās, higiēnas preču veikalos, telekomunikācijas preču un pakalpojumu vietās, kā arī degvielas uzpildes stacijās.

Mājsēdes laikā klātienē nevarēs strādāt saimniecības preču veikali, piemēram, "Ikea", "Depo", "Jysk", "Cenu klubs" un citi. Klātienē apmeklējamie veikali varēs strādāt no pulksten 6 līdz pulksten 19.

Savukārt pulcēties mājsēdes laikā varēs tikai vienas mājsaimniecības ietvaros, kā arī šajā laikā būs liegti gājieni un piketi.

Klātienē nenotiks arī kultūras un izklaides pasākumi, kā arī būs aizliegtas azartspēles un skaistumkopšanas pakalpojumi.

Tāpat tiks pagarināts skolēnu brīvlaiks, bet studijas notiks attālināti. Mājsēdes laikā arī aizliegti visi sporta pasākumi, izņemot tos, kas paredzēti izlasēm un profesionāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!