Foto: Kadrs no video

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savā video platformas "Youtube" kontā pagājušās nedēļas izskaņā publiskojis "Artusa kameras" fiksētu video, kurā redzama viņa un nu jau bijušās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas sarunas daļa. Saruna risinās draudzīgā gaisotnē, deputātam iztaujājot Koļegovu par notiekošo VID un viņas redzējumu uz dienesta nākotni.

Kaimiņa publiskotajā video redzams, kā Koļegova stāsta par savu motivāciju piekrist VID vadīšanai, dzirdams viņas vērtējums par VID kā par "astoņkāji", kas "caur pelēko zonu izlaiž līdz miljardam gadā", kā arī vērtējums par VID strādājošajiem: "Koļegova pirmo, ko sāk, ļauj strādāt tiem cilvēkiem, kuri grib strādāt, drusciņ pavētī viņus tur, kas un kā, kaut gan īstenībā tur visus vajadzētu atlaist un dezinficēt".

Gan Kaimiņš, gan Koļegova sarunas laikā īpašu vērību savam izteiksmes stilam nepievērš, gan vērtējot personālijas, gan VID ēku un darba apjomu, piemēram, līdzšinējā VID vadītājas amata pretendente stāsta: "Pats galvenais ir nevis atlaist 10% un tagad visiem kājas nost vai visiem galvas nost, bet vajag izanalizēt procesus – šite var saīsināt, šito var pārcelt, šito var nedarīt vispār, nafig."

Jau vēstīts, ka Koļegova piektdien paziņoja, ka atsakās kandidēt uz VID vadītājas posteni.

"Vienotības" iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatā atbalstīja Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Pēc valdības lēmuma atlikt lemšanu Koļegova apliecināja, ka joprojām ir gatava kļūt par VID vadītāju. Tomēr vēlāk domas mainīja – piektdien iesniegumā finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) viņa norāda, ka atsauc savu piekrišanu pārcelšanai uz VID vadītājas amatu un šī viņai neesot viegla izvēle.

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars skaidroja, ka uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!