Foto: Valsts kanceleja
Otrdien, 7. septembrī, valdība atbalstīja trešās potes pret Covid-19 saņemšanu cilvēkiem ar ļoti novājinātu imunitāti, kā arī lēma par citiem jautājumiem. Preses konferencei pēc valdības sēdes seko portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās: premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Jau ziņots, ka pēc ilgām diskusijām par iespēju nodrošināt ikvienam iedzīvotājam trešo vakcīnas pret Covid-19 devu, Ministru kabinets otrdien tomēr lēma šādu iespēju sākotnēji paredzēt tikai personām ar slimības vai terapijas izraisītu augstu imūnsupresijas stāvokli.

Šonedēļ valsts pārvaldes, tostarp valdības dokumentu aprite varētu tikt nodrošināta tikai elektroniski, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi Ministru kabineta kārtības rullī un virknē citu tiesību aktu.

Tāpat apstiprināti Satiksmes ministrijas (SM) piedāvātie grozījumi, ka komercpārvadājumos un lielo pilsētu sabiedriskajā transportā varēs ieviest nosacījumu iekāpt tikai ar Covid-19 sertifikātu.

Noteikts arī, ka transportlīdzekļa vadītājs vai konduktors informē par mutes un deguna aizsega pareizu lietošanu (aizsedzot muti un degunu) un atsaka pakalpojuma sniegšanu, ja persona nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstošā veidā (neaizsedzot degunu un muti).

Otrdien, 7. septembrī, valdība apstiprināja Ministru kabineta (MK) noteikumus par Atveseļošanas fonda plāna īstenošanu un uzraudzību. Papildus tika skatīts informatīvais ziņojums par plāna ieviešanai nepieciešamajiem finanšu resursiem.

"Šobrīd Finanšu ministrija un nozaru ministrijas aktīvi strādā pie konkrētām programmām, lai iespējami ātri varētu sākt realizēt Atveseļošanas fonda plānā paredzētos projektus. Šo "spēles noteikumu" izstrāde ir pamatnosacījums kvalitatīvai un caurspīdīgai projektu īstenošanai," uzsvēra finanšu ministrs Jānis Reirs.

Tāpat valdība izskatīja un pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM), sadarbojoties ar Veselības ministriju (VM), izstrādāto informatīvo ziņojumu par aktualizēto rīcības plānu Covid-19 izplatības ierobežošanai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās (SAC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!