Foto: LETA

Nacionālās apvienības (NA) atsauktā tieslietu ministra Jāņa Bordāna pieteiktās reformas vērtēs darba grupa, kurā NA pārstāvēs Saeimas frakcijas vecākais konsultants Jānis Iesalnieks, "Vienotību" – kādreizējā Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korna, bet Reformu partiju – Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš.

Par to otrdien, 19. novembrī panākta vienošanās Valda Dombrovska (V) valdību veidojošo partiju koalīcijas sanāksmē.

Pēc Dombrovska teiktā, tieši darba grupas uzdevums būs Bordāna pieteikto reformu, tostarp maksātnespējas administratoru darba tiesiskā regulējuma izmaiņu, satura izvērtēšana, kā arī "laika rāmja" noteikšana.

Tādējādi no darba grupas būs atkarīgs tas, cik ilgi tieslietu ministra amatu saglabās Bordāns, kuru, pretēji viņu deleģējušās NA prasībai, premjers nolēmis pagaidām neatsaukt no amata.

Dombrovskis atkārtoti uzsvēra, ka uz Bordāna pieteikto reformu, jo īpaši maksātnespējas jomas izmaiņu nepieciešamību jau vairākkārt norādījuši uzņēmēji. Tādējādi darba grupas secinājumi, pēc viņa teiktā, norādīs arī uz to, vai tieslietu ministra atsaukšanas iemesls patiešām ir NA oficiāli minētais arguments par Bordāna aktīvo iesaistīšanos biedrības "Demokrātiskie patrioti" pārtapšanā par politisko partiju.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pagaidām neprasīs tieslietu ministra Bordāna demisiju, jo uzskata, ka ir svarīgi turpināt virzīt ministra pieteiktās reformas, par ko paredzēts vienoties koalīcijas darba grupā.

Savukārt, ņemot vērā Ministru prezidenta lēmumu pagaidām neprasīt tieslietu ministra demisiju, nacionālā apvienība paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā. Pēc tikšanās ar premjeru VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka koalīcijas līgums patlaban nedarbojas. "Vai mēs nākotnē nonāksim pie jaunās situācijas, pie tā, ka šis koalīcijas līgums darbosies, - tas ir nākotnes jautājums," norādīja Dzintars.

NA  1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas TB/LNNK 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!