Foto: DELFI

Partijas "Vienotība" valde nule kā apstiprinājusi deputātu kandidātu sarakstu 1.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Rīgā. Partijas līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs Sarmīte Ēlerte, kandidēs arī “Vienotības” RD frakcijas vadītājs Olafs Pulks, partijas Rīgas programmas direktors Pēteris Viņķelis, Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis un bijušais kultūras ministrs Ints Dālderis, portālu “Delfi” informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

"Vienotības" kandidātu vidū būs arī tagadējie RD deputāti Baiba Brigmane un Ēriks Škapars, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas docents, RD deputāts Elmārs Vēbers, "Vienotības" Rīgas nodaļas valdes loceklis, RD deputāts Valdis Gavars, nekustamo īpašumu pārvaldnieks, RD deputāts Juris Viņķelis, kā arī ārsts, bērnu ķirurgs, RD deputāts, profesors Aigars Pētersons, Pasaules Dabas Fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs un citi.

Ēlerte uzsvērusi, ka "Vienotības" piedāvājums ir pilsētas vadību uzticēt "profesionālai un zinošai komandai. Komandai, kam rūp Rīgas turpmākā attīstība un kas nav mierā ar pilsētas pašlaik uzņemto kursu, kurā dominē savējo atbalstīšana, necaurskatāma pārvaldība un līdzekļu negausīga izšķērdēšana. "Vienotības" prioritāte ir cilvēks un viņa ģimene, tai nodrošinot darbu, mājokli un labu izglītību," paudusi partijas Rīgas saraksta līdere.

"Vienotības" Rīgas vēlēšanu saraksta kandidāti uzsver, ka Rīga nav Maskavas tradīciju atbalss, Rīgas uzdevums ir tiekties uz Ziemeļeiropas dzīves kvalitāti, jo tieši tur atrodas izglītotākie, laimīgākie, turīgākie, taisnīgākie un radošākie cilvēki pasaulē.

Līdz šim citi politiskie spēki, kuri piedalīsies Rīgas domes vēlēšanās, kandidātu sarakstus vēl nav izveidojuši, taču zināms, ka "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai" mēra kandidāts būs Nils Ušakovs, un sarakstā startēs vairums tagadējo domnieku, savukārt Reformu partijas mēra kandidāte būs Inga Antāne, bet Nacionālās apvienības - Baiba Broka.

Savukārt Latvijas Zaļā partija par mēra amata kandidātu izvirzījusi uzņēmēju Gunti Belēviču un Latvijas Zemnieku savienība - Latvijas Biškopības biedrības vadītāju Armandu Krauzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!