Foto: DELFI

Līdzšinējai Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere pēc abpusējas vienošanās no otrdienas, 17. novembra, atstāj amatu. Viņas vietā uz laiku amata pienākumus pildīs līdzšinējā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Līdzšinējā Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja un izpilddirektora vietniece Iveta Zalpētere vienojusies par darba attiecību izbeigšanu ar Rīgas domi no otrdienas, 17. novembra. Tas noticis pēc abpusējas vienošanās.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) sarunas laikā izteica pateicību Zalpēterei par padarīto darbu, pildot pilsētas izpilddirektores pienākumus sarežģītajos apstākļos pēc iepriekšējās Rīgas domes atlaišanas, kā arī laikā, kad sākās Covid-19 izplatība valstī.

"Jūtu gandarījumu par paveikto Rīgas domei īpaši svarīgā un izaicinošā laikā, nodrošinot pašvaldības darba nepārtrauktību. Ņemot vērā ārkārtas vēlēšanu pārcelšanu, man bija iespēja paveikt vairāk nekā sākotnēji varēja paredzēt," pauda Zalpētere.

Pie padarītajiem darbiem viņa izcēla, ka septiņu mēnešu laikā pieņemta jauna kārtība Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldībai, iedzīvināti OECD pārvaldības principi, vairākās Rīgas kapitālsabiedrībās samazināts valdes locekļu skaits, notiek profesionāls un godīgs valdes un padomes locekļu atlases process.

"Izskatot neatkarīgos auditoru ziņojumus, uzņēmumi pilnveido procedūras, arī sākti vairāki kriminālprocesi, esmu pieņēmusi lēmumu celt prasību pret bijušajiem "Rīgas Satiksmes" valdes locekļiem. Neskatoties uz paveikto, esmu pieņēmusi lēmumu atstāt amatu personīgu apsvērumu dēļ," uzsver Zalpētere.

Jau vēstīts, ka nākamo Rīgas pilsētas izpilddirektoru Rīgas dome meklē atklātā konkursā, kas izsludināts pagājušajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!