Foto: F64

No trešdienas darbu Zāļu valsts aģentūras direktora vietnieka amatā uzsāk Svens Henkuzens, portālam "Delfi" pavēstīja veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) padomniece komunikācijas jautājumos Iveta Ciganova.

Henkuzens ir ierēdnis un līdz šim strādāja Veselības ministrijas (VM) Investīciju un Eiropas Savienības (ES) fondu departamenta direktora vietnieka amatā.

Latvijas prezidentūras laikā Henkuzens pildīja specializētā atašeja pienākumus Latvijas pārstāvniecībā ES un vadīja Padomes Farmācijas un medicīnas ierīču darba grupu, kas panāca ievērojamu progresu medicīnas ierīču noteikumu stiprināšanā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

"Henkuzens ZVA direktora vietnieka amatā iecelts ar mērķi nodrošināt valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu efektīvu izpildi, institucionāli stiprinot ZVA personālsastāvu, nodrošinot valsts civildienesta ierēdņu profesionālās izaugsmes iespējas," norāda ministrijā.

Henkuzens ieguvis maģistra grādu Veselības aprūpes politikā, inovācijās un vadībā Māstrihtas universitātē Nīderlandē. Viņš studējis veselības ekonomiku ar uzsvaru uz farmācijas nozari, veselības aprūpes kvalitātes vadību un veselības aprūpes organizāciju finanšu vadību. Bakalaura grādu Henkuzens ieguvis Eiropas sabiedrības veselībā Māstrihtas universitātē, viņš studējis arī Starptautisko jurisprudenci Soloniku Aristoteļa universitātē Grieķijā.

Jau vēstīts, ka Belēvičs iepriekšējo ZVA direktora vietnieci Daci Ķikuti pārcēla darbam direktora vietnieces amatā Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) lūdza apturēt Belēviča rīkojumu pārcelt Ķikuti citā amatā, taču pēc skaidrojuma saņemšanas Belēviča rīkojums stājās spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!