Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šīs Saeimas laikā nevirzīs Ministru prezidentam amatam ZZS sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" vadītāju, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu.

To Lembergs ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni apliecināja žurnālistiem.

Pēc Lemberga aprēķiniem, viņa kandidatūru Ministru prezidenta amatam 12. Saeimā varētu atbalstīt 35-40 deputāti, neiekļaujot opozīcijā esošās partijas "Saskaņas" pārstāvjus.

"Tas ir stipri par maz, lai būtu 50," klāstīja Lembergs, uzsverot, ka šajā Saeimā ZZS nevirzīs viņu kā premjera amata kandidātu.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka ZZS varētu būt četri kandidāti premjera amatam, tostarp demisionējušās valdības zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Kā liecina LTV informācija, ZZS premjera amata kandidāti ir arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Saeimas deputāts Māris Kučinskis un labklājības ministrs Uldis Augulis

Vienlaikus ZZS ieskatā premjera amata kandidāts vispirms jāvirza partijai "Vienotība" un tikai tad, ja šis kandidāts nespēs nodrošināt nepieciešamo atbalstu, var diskutēt par citiem variantiem.

Jau vēstīts, ka Vējonis ceturtdien sāka konsultācijas ar Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjiem par jaunās valdības izveidi.

Ceturtdien prezidents tikās ar trīs lielāko parlamentā pārstāvēto partiju pārstāvjiem - sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa", "Vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvjiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma par valdības demisiju paziņoja 7. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!