Foto: DELFI

Latvijas Krievu savienības (LKS) kandidāts 12.Saeimas vēlēšanās Valērijs Orlovs noliedz, ka būtu sadarbojies ar LPSR Valsts drošības komiteju. Pagaidām viņš nav saņēmis oficiālus dokumentus, kas par to liecinātu.

Gadījumā, ja viņš saņemtu attiecīgos materiālus no Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC), Orlovs apdomātu, vai nepieciešams veikt kādas juridiskas darbības, lai apstrīdētu TSDC secinājumus. Pagaidām deputāta amata kandidāts nevērsīsies šajā institūcijā ar lūgumu sniegt minētās ziņas.

Orlovs pauž pārsteigumu, ka šāda informācija ir parādījusies tieši Saeimas priekšvēlēšanu laikā, jo 2013.gadā, piedaloties pašvaldību vēlēšanās, šādas ziņas par viņu valsts iestādes nesniedza. Politiķis neprognozē, kādu iespaidu šī informācija atstās uz viņa izredzēm tikt ievēlētam.

Kā ziņots, TSDC ir ziņas, kas liecina, ka četri deputātu amata kandidāti 12.Saeimas vēlēšanās varētu būt sadarbojušies ar LPSR Valsts drošības komiteju (VDK) kā šī dienesta aģenti.

Šie kandidāti ir Jānis Ieviņš un Arvīds Ulme no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, Orlovs no Latvijas Krievu savienības saraksta un Romualds Maculevičs no partijas "No sirds Latvijai" saraksta.

Minētajiem cilvēkiem ir tiesības kandidēt vēlēšanās, jo saskaņā ar likumu tiesības kandidēt ir liegtas tām personām, kuras ir bijušas LPSR valsts drošības dienestu štata darbinieki un kuru sadarbība ir pierādīta tiesā, iepriekš norādīja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!