Foto: Shutterstock
Man riebjas Donalds Tramps. Taču ceru, ka viņš novembrī uzvarēs. Varbūt arī dažai latvju partijai tas liks aizdomāties, ka ekonomiski labējā politika rada dāsnus augļus.

Patlaban finanšu problēmās nokļuvušiem uzņēmumiem un to juristiem ir jārēķinās, ka Valsts ieņēmumu dienests roku rokā ar "finanšu prokuratūru" var pret nodokļu parādniekiem plašāk un brīvāk lietot graujošu ieroci – ļaunprātīgiem nemaksātājiem Krimināllikuma 218.panta 2.daļā noteiktās represijas. Baidos, ka tas bauda Ministru prezidenta "labās rokas" – Finanšu ministrijas(un tās sienās dziļi ieaugušā ministra Jāņa Reira) – acīmredzamu svētību.

Valsts fiskālais tvēriens kļūst krampjaināks – un destruktīvāks. Pandēmijas otrajā vilnī Latvijas biznesa aprindām – ne tikai krīzē atkal nokļuvušām nozarēm – nāksies arvien skaudrāk apzināties: solītais valsts atbalsts un miljardi Krišjāņa Kariņa atvilknē ir tikai prasmīga retorika, kas pavasarī novērsa vispārēju paniku. Valdības vienīgā patiesā prioritāte ir budžeta ieņēmumu iekasēšana.

***

Atļaušos apgalvot: komersanta risks kādā brīdī iekulties nodokļu un citos parādos nav nekas ārkārtējs, viņa neprasmi vai ļaunprātību apliecinošs. Kā mūs mācīja Forests Gamps, shit happens. Tagad, Covid-19 atgriežoties, riska līmenis ir īpaši augsts šī pilnīgi objektīvās "nepārvaramas varas" dēļ.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!