Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kādu dienu mēs uzspēlēsim kopā futbolu debesīs – atvadu vārdus leģendārajam argentīnietim Djego Maradonam veltījis viņa viens no lielākajiem konkurentiem Pele. Visa sporta pasaule trešdienas vakarā sociālajos tīklos un medijos velta piemiņas vārdus un atceras Maradonu.

Maradona pēc sirdstriekas 60 gadu vecumā nomira trešdien savās mājās Argentīnā, bet drīz pēc skumjās vēsts saņemšanas visa pasaule izteica līdzjūtību futbolista ģimenei, Argentīnai un futbola saimei.

Vienus no sirsnīgākajiem atvadu vārdiem Maradonam veltīja vēl viena futbola leģenda Pele. Brazīlietis un argentīnietis mūžīgi dažādās futbola diskusijās tiek uzskatīti par visu laiku izcilākajiem futbolistiem, nevienam no tiem neatvēlot izteikti visu laiku izcilākā futbolista titulu. 20. gadsimta izskaņā Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) aptaujā noteica, ka Maradona un Pele dala gadsimta labākā futbolista godu, tādējādi šis strīds allaž noslēdzies ar neizšķirtu.

"Cik skumjas ziņas. Es esmu zaudējis draugu, bet pasaule zaudēja leģendu. Vēl daudz ko varētu teikt, bet šobrīd – lai Dievs dod spēku viņa ģimenei. Ceru, ka kādu dienu mēs spēlēsim kopā futbolu debesīs," citēts 80 gadus vecais Pele, kura ieraksts uzreiz kļuvis par virālu sociālajos tīklos.


Cits brazīlietis Romario atceras Maradonas mūžīgo prieku. "Nav vairs mana drauga. Maradona, leģenda! Argentīnietis pasauli iekaroja ne tikai ar bumbu, bet arī ar savu prieku un unikālu personību. Allaž esmu teicis, ka viņš bija visu laiku labākais no tiem, ar ko man nācies tikties laukumā."

Izcilajam argentīnietim atvadas sociālajos tīklos veltījuši abu mūsdienu izcilākie futbolisti Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)


"Viņš atvadījās, bet viņš mūs nepamet, jo Djego ir mūžīgs," norāda Mesi.

"Šodien saku ardievas draugam, bet pasaule saka ardievas mūžīgajam ģēnijam. Viens no visu laiku labākajiem. Nepārspējams burvis. Viņš aizgāja pārāk ātri, bet atstāj pēc sevis mantojumu bez ierobežojumiem un tukšumu, kas nekad netiks aizpildīts. Dusi mierā, meistar! Tevi nekad neaizmirsīsim," raksta Ronaldu.


Līdzjūtības sociālajos tīklos izteikuši visi pasaules lielākie futbola klubi un lielākās futbola federācijas. Leģendu piemin ne tikai futbola saime, bet visa sporta pasaule. Sociālajos tīklos skumjas par diženā futbolista aiziešanu viņsaulē neslēpa arī Latvijas sporta zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!