Foto: Gata Pabērza kolāža

Vienmēr patīkami un arī nozīmīgi atbalstīt jaunos Latvijas sporta talantus, taču ne mazāk būtiski neļaut intrigantiem norakt arī vecos un jau nopelniem bagātos. Sporta medijs MVP pagājušajā nedēļā veica abus šos darbus.

Kas patiesībā notika tovakar? Kurš gribēja novākt no ceļa Ivo Lakuču un kāpēc tas izdevās

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ivo Lakučs vienmēr bijis vizionārs un ideju konveijers, kura degsme, jaunrade un profesionāli iepakotā intuīcija ir Latvijas BMX Slavas zāles pamatos, sienās un jumta sijās. Ar vilkmi plašajos ūdeņos, nevis pīļu dīķu intrigās. Tagad – diskvalificēts uz pusgadu. Apsūdzība – krāpšanās... Pierādījumi – neskaidri, motivācija – apšaubāma, apstākļi – neloģiski, spriedums – skaudrs. Kas tieši notika Jāņu dienas vakarā Lakuča izauklētajā Valmieras trasē, kas vēlāk noveda pie viņa diskvalifikācijas – vārds viņam pašam...

Lasīt vairāk

Asaras, sliņķi un dzīvnieki. Rallija čempiona un tenisa zvaigznes ķermeņa 'mehāniķis'

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Mūsdienu profesionālā sportista funkcionēšana nav iedomājama bez kvalitatīvas fizioterapeita palīdzības. Trīsdesmit gadus vecais Toms Zvonkovs šodien strādā ar tādām pasaules līmeņa sporta zvaigznēm, kā rallija braucējs Ots Tenaks, tenisiste Anete Konteveita un vieglatlēte Laura Ikauniece. Ar "zvaigžņu dakteri" izrunājās Jānis Freimanis.

Lasīt vairāk

Blakusvāģu eposa mantinieki? Dvīņubrāļi Lielbārži metīs izaicinājumu pasaules elitei

Foto: Privātais arhīvs

"Jau 12 gadu vecumā Lielbāržiem izsniedza speciālu atļauju sacensties ar pieaugušajiem Latvijā. Dažbrīd uz goda pjedestāla bijušas neveiklas situācijas, jo, redzot, ka viņus apsteiguši jauni puikas, konkurenti uzmetuši lūpu un vairījušies paspiest roku..." Šovasar 16. dzimšanas dienu nosvinējušie Daniels un Bruno Lielbārži blakusvāģu motokrosa elitei zobus parādīja jau šovasar, bet nākamgad gatavojas aizvadīt pilnu pasaules čempionāta sezonu.

Lasīt vairāk

Bez lasāmvielas MVP abonentiem nenācās palikt arī pārējās četrās nedēļas dienās – nedēļu ievadīja Toma Ģiguļa operatīva analīze par Maksa Verstapena otro F-1 čempiontitulu, ko nīderlandietis bija noformējis tikai dienu iepriekš, sekoja stāsts par hokeja vārtsardzi Manonu Riomu – līdz šim pirmo un vienīgo sievieti, kas jebkad spērusi kāju laukumā vīru konkurencē kādā no četrām vadošajām Ziemeļamerikas profesionālajām līgām (NHL), sadarbībā ar "Delfi+" mūsu lasītājiem bija pieejams plašs materiāls par bēdīgo gaitu, kādā patlaban attīstās jauno sporta būvju celtniecība galvaspilsētā – "Daugavas stadionā" un Barona ielā iecerētajā basketbola hallē, bet punktu nedēļai svētdien pielika sezonas pirmajam "El Clasico" veltītais stāsts par skandalozāko pāreju futbola vēsturē – portugāļu superzvaigznes Luiša Figu slepeno pāreju no Barselonas uz Madridi.

Kas gaidāms "MVP"

Šī ir nedēļa, kad starta šāviens atskanēs arī pasaules basketbola Mekā – Nacionālajā basketbola asociācijā. Tas savukārt nozīmē, ka pēc kārtīgas vasaras atpūtas spalvu rokās ņems mūsu NBA apskatnieks Rihards Zeilis un lūkos, ko šajā ziemā varam gaidīt no Kristapa Porziņģa pirmās pilnās sezonas Vašingtonā. Uzzināsim, kā debija NHL treniņnometnē Pitsburgā pagāja talantīgajam latviešu uzbrucējam Raivim Ansonam, pētīsim labāko latviešu gaitas un to iespējamo turpinājumu kā ledus, tā smilšu trasēs, un pastāstīsim, kas kopēja Holivudai un Anglijas "pagraba" futbolam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!