Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Fulham" serbu uzbrucējs Aleksandrs Mitrovičs saņēmis astoņu spēļu diskvalifikāciju par neadekvātu izturēšanos pret tiesnesi.

Mitrovičs sodu izpelnījies par epizodi Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa ceturtdaļfināla zaudējumā pret Mančestras "United". "Fulham" atradās vadībā ar 1:0, kad uz šīs komandas vārtiem otrajā puslaikā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens.

Mitrovičs par tiesneša lēmumu bija ļoti aizsvilies, par ko aizķēra soģi aiz rokas un pēc tam verbāli viņam uzbruka. Jau par tiesneša aizskaršanu uzbrucējs nopelnīja sarkano kartīti, bet ar tālākām darbībām situāciju tikai pasliktināja.

Futbolistam piespriests arī 75 000 britu mārciņu (85 500 eiro) naudas sods. Uz pusi mazāks sods ticis arī klubam - par nespēju savaldīt savus spēlētājus.

Kamēr tiesnesis devās skatīties videoatkārtojumu, pie noraidījuma tika arī "Fulham" galvenais treneris Marko Silva. Viņš saņēmis divu maču diskvalifikāciju, jo tiesneša asistenta virzienā metis pudeli un pēcāk kritizēja tiesnešus preses konferencē.

Viens futbolists jau tika noraidīts brīdī, kad tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Fulham" deviņu spēlētāju sastāvā spēli zaudēja ar 1:3.

Gan Silva, gan Mitrovičs jau publiski atzinuši vainu un pauduši nožēlu par notikušo. Vienu spēli serbu uzbrucējs jau izlaidis, taču viņš nevarēs piedalīties mačos vēl vairāk nekā mēnesi. "Fulham" gan iecerējuši iesniegt apelāciju.

Mitrovičs ar 11 vārtiem premjerlīgā ir "Fulham" rezultatīvākais futbolists. Komanda turnīra kopvērtējumā pašlaik ir desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!