Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēlēšanās šī gada aprīlī uz prezidenta amatu kandidēs esošais organizācijas vadītājs Vadims Ļašenko un "Optibet" Latvijas virslīgas vadītājs Maksims Krivuņecs. Savukārt uz LFF valdi pretendēt vēlas vismaz 12 personas, tādējādi visi uz amatiem alkstošie nemaz netiks pie kandidēšanas, jo to fiziski nepieļauj šobrīd spēkā esošie LFF statūti, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Portāls "Delfi" sazinājās ar visiem, kuru vārdi izskanējuši un kuri vēl publiski nebija apstiprinājuši savu dalību vēlēšanās. Lielākā daļa no portāla "Delfi" aptaujātajiem apstiprināja savu vēlmi, kas tikai apstiprina aizkulisēs izskanējušo – vēlēšanu laiks solās būt intriģējošākais, kāds bijis LFF līdzšinējā vēsturē.

Pirms Covid-19 LFF bija ierauta vairākos skandālos, no amata atstādināts bija uz nepilnu termiņu ievēlētais prezidents Kaspars Gorkšs, vairākus mēnešus federācija strādāja bez prezidenta un tikai 2020. gada vasarā tika pie pilnvērtīgas izpildinstitūcijas – par prezidentu kļuva Ļašenko, par viceprezidentiem ievēlēja Sergeju Kovaļovu un Olafu Pulku, kā valdē vēl iekļuva Viktorija Mihaļčuka, Anastasija Kučinska, Emīls Latkovskis, Jānis Engelis, Andis Rozītis un Nauris Mackevičs. LFF statūti nosaka, ka vēlēšanas risinās par trīs pozīcijām – prezidents, viceprezidenti un valdes locekļi. Tāpat jāņem vērā, ka LFF valdē viena vieta ir rezervēta sievietei, ko arī nosaka LFF statūti.

LFF janvāra sākumā izziņoja LFF vēlēšanu kongresa datumu – 26. aprīlis. Tomēr līdz ar datuma izziņošanu vēl nesākās kandidātu pieteikšanās termiņš. LFF paziņojumā bija teikts, ka 9. februārī "tiks publicētas kandidātu pieteikuma formu sagataves, nepieciešamo dokumentu saraksts un pieteikšanās vadlīnija", bet nav minēts, ka tad arī sāksies pieteikumu iesniegšana. Toties zināms, ka LFF prezidenta, viceprezidenta un valdes locekļu amatu kandidātus varēs pieteikt līdz 12. martam.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!