Latvijas izlases hokejists Teodors Bļugers ceturtdien izcēlies ar gūtiem vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" trešajā treniņspēlē pirms NHL sezonas atsākšanas, ziņo klubs.

Teodora Bļugera pārstāvētā Zelta komanda spēlēja neizšķirti 3:3 (1:2, 2:1, 0:0) ar Melno komandu.

"Penguins" klubs jau bija veicis divas savstarpējas spēles, kurās divu virknējumu komandas aizvadīja pa diviem 25 minūšu ilgiem periodiem, spēles laikam netiekot apturētam. Jau ziņots, ka Bļugers vienā no šiem mačiem izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Savukārt ceturtdienas mačs jau bija tuvāks oficiālu spēļu apstākļiem, komandām spēlējot trīs periodus pa 20 minūtēm, bet laikam tiekot apturētam. Katras vienības sastāvā bija pa diviem uzbrucēju virknējumiem un pieciem "Penguins" aizsargiem.

Bļugers ar vārtiem izcēlās otrajā trešdaļā, panākot rezultātu 2:2. Latvijas hokejists kopā ar Brendonu Tanevu piespieda kļūdīties Braienam Rastam, bet ripu uzbrucējs vārtos raidīja ar atkārtotu metienu.


Latvijas hokejists spēlēja vienā virknējumā ar saviem ierastajiem maiņas biedriem Tanevu un Zeku Estonu-Rīsu. Komandas treneri pārbaudes spēļu laikā turpina apzināti Bļugera virknējumu laist laukumā pret komandas zvaigzni Jevgeņiju Malkinu un viņa maiņas biedriem Džeisonu Zakeru un Rastu.

Pārbaudes mačā atkal nespēja piedalīties komandas līderis Sidnijs Krosbijs, kurš pirmajā treniņspēlē guva savainojumu.

"Penguins" komanda sestdien aizvadīs vēl vienu savstarpējo spēli, bet tad dosies uz Toronto, kur vienībai 28. jūlijā jāaizvada pirmais kvalifikācijas mačs pirms NHL izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!