Foto: Joensuun Kiekko-Pojat

Latvijas čempione hokejā "Zemgale"/LBTU nākamsezon nestartēs Somijas pēc spēka otrajā līgā "Mestis", kurā debitēja vien aizvadītajā sezonā. "Durvis uz šo līgu vēl ir pusvērtas," optimistiskā tonī noteic kluba vadītājs Aivars Zeltiņš, kurš gan ir reālists – pagaidām meistarkomandas līmenī sadarbība iepauzēta, kaut gan pērn tika noslēgta trīs gadu sadarbība. Tiesa, līgumā ir diskutējami punkti, un Somijas puse to izmantojusi.

Alternatīvas bez Somijas spēlēt citā valstī, lai iegūtu augstāka līmeņa spēļu praksi, šobrīd gan nav. Ir bijušas runas par Poliju, bet diez vai poļi būtu gatavi dzīties uz Latviju. Tikmēr zviedriem neesam interesanti. Taču no ziemeļvalstu jauniešu līgām lielajā hokejā ielauzušies vairākas Latvijas zvaigznes.

"Sezonas beigas apliecināja, ka "Zemgale" ir krietni pielikusi un progresējusi, tāpēc neapšaubāmi šādu soli – doties spēlēt uz Somiju – var vērtēt ar plusa zīmi. Taču ir jārunā arī par ilgtermiņa vīziju. Kad šis projekts sākās, man nebija pārliecības, ka tas varētu strādāt ilgtermiņā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!