Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa iegūšanas Vegasas "Golden Knights" galvenais treneris Brūss Kesidijs slavēja visas komandas ieguldījumu trofejas izcīnīšanā.

Latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" naktī uz trešdienu Stenlija kausa finālsērijas piektajā spēlē ar 9:3 uzvarēja Floridas "Panthers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1. Latvijas hokejists finālsērijā nepiedalījās nevienā mačā, bet pēc noslēdzošās spēles arī viņš cēla kausu virs savas galvas.

Par "play-off" vērtīgāko spēlētāju nosauca Žonatanu Maršeso, bet noslēdzošajā mačā "hat-trick" iemeta Marks Stouns. Šajā spēlē Lasvegasas klubam bija septiņi dažādi vārtu guvēji.

"Tas raksturo mūsu komandu. Stounss iemeta "hat-trick". Pirmie vārti nozīmēja daudz, jo spēli nesākām diez ko labi, Florida izdarīja spiedienu. Bet pēc tam kārta ir jebkuram nākamajam mūsu puisim. Aleks Martiness, izskatās, vārtus gūst tikai Stenlija kausa finālos," pēcspēles preses konferencē Kesidijs pasmējās par Martinesu, kurš savulaik divus Stenlija kausus ieguva kopā ar Losandželosas "Kings".

"Tā ir klišeja, bet izcīnītais kauss ir visas komandas nopelns - neatkarīgi no tā, kurš iekļauts sastāvā," uzsvēra speciālists. "Par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju nosauca Maršeso, bet, domāju, šo balvu tikpat labi varēja saņemt arī citi mūsu spēlētāji. Nebija tā, ka mūsu komandu uz priekšu vilka tikai viens spēlētājs. Katrs paveica savu darbu. Esmu priecīgs par Maršeso, viņš šo atzinību noteikti bija pelnījis."

Komandas nopelnu uzsvēra arī Maršeso. "Uzvarētāji esam visi mēs."

"Visas sezonas garumā mums bija ļoti dziļš sastāvs," tikmēr sarunā ar "KTNV" sacīja Alekss Petrandželo. "Ar to mums izdevās būs pārākiem pār citiem."

Visticamāk, Bļugera vārds netiks iegravēts uz Stenlija kausa. Tādā gadījumā viņam finālā būtu jāaizvada vismaz viena spēle vai arī čempiones rindās regulārās sezonas laikā jāpiedalās vismaz 41 mačā. Nevienu no kritērijiem uzbrucējs neizpildīja. Tiesa, vēsturē ir bijuši izņēmumi, kad pēc īpaša lūguma hokejista vārds tomēr uz kausa tiek iegravēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!