Foto: AP/Scanpix/LETA
Aizdomās par traģiski bojāgājušā hokejista Ādama Džonsona slepkavību bez iepriekšēja nodoma aizturēts vīrietis, informējusi Dienvidjorkšīras policija.

Lielbritānijas Elites hokeja līgas (EIHL) spēlē 28. oktobrī Notingemas "Panthers" amerikāņu uzbrucējam Džonsonam mačā pret Šēfildas "Steelers" ar slidu tika pārgriezts kakls. 29 gadus vecais sportists tika aizvests uz slimnīcu, kur viņš zaudēja dzīvību.

Savukārt pēcnāves ekspertīzē tika apstiprināts, ka Džonsons dzīvību zaudējis fatāla kakla savainojuma dēļ, tomēr varasiestādes otrdien paziņoja, ka saistībā ar notikušo aizturēts vīrietis, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā.

Policija pēc hokejista traģiskās nāves veikusi plašu izmeklēšanu, lai apkopotu notikumus, kas noveda pie Džonsona bojāejas, pie viena aptaujājot arī ekspertus.

Džonsona nāvi izraisījusi Šēfildas komandas hokejista Meta Petgreica slida. Policija konkrētu personu, kura tikusi aizturēta, nenosauca.

Džonsons karjeras laikā bija uzspēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), aizvadot 13 mačus Pitsburgas "Penguins" rindās. Pagājušajā sezonā Džonsons spēlēja Vācijas klubā Augsburgas "Panther", bet uz Lielbritāniju pārcēlās augustā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!