Foto: Kadrs no video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā naktī uz piektdienu filigrānus vārtus guva Pitsburgas "Penguins" vārtsargs Tristans Džerijs.

Pamatlaikam tuvojoties izskaņai, "Penguins" viesos atradās vadībā ar 3:2 pret Tampabejas "Lightning" - mājinieki bija noņēmuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Nedaudz vairāk kā minūti pirms beigām Terijs pie saviem vārtiem ieguva ripu un ar spēcīgu metienu raidīja to vārtu virzienā, ripai ieslīdot vārtos.

"Penguins" beigās uzvarēja ar 4:2, visus četrus vārtus iemetot pēc kārtas, jo cīņas ievadā komanda bija zaudētāju lomā ar 0:2. Džerijs nu NHL vēsturē ir 14. vārtsargs, kurš guvis vārtus. Iepriekšējo reizi tas šī gada sākumā padevās Bostonas "Bruins" ripu ķērājam Līnusam Ulmarkam.

Zīmīgi, ka šī nebija pirmā reize, kad Džerijs gūst vārtus. Tas 2018. gadā viņam padevās, spēlējot Amerikas Hokeja līgā (AHL), kad viņš vēl pārstāvēja Pitsburgas fārmklubu Vilksbāres/Skrentonas "Penguins". Abu konkrēto NHL un AHL klubu vēsturēs šie ir pirmie gadījumi, kad vārtsargs iemet vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!