Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers aizvada veiksmīgu sezonu Šveices spēcīgākajā hokeja līgā (NL), kur ir viens no uzbrukuma līderiem Cīrihes "Lions" rindās. Apzinoties to, ka NHL skauti diezgan cītīgi seko NL spēlēm, Balcers vēl nav gatavs pilnībā atteikties no sava sapņa piepildīšanas – nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

NL pēdējo gadu laikā nostiprinājusies kā viena no Eiropas labākajām hokeja līgām, kas uz citu fona izceļas gan skatītāju apmeklējuma, gan algu līmeņa ziņā. Šīs līgas komandas kā savu darbavietu izvēlas daudzi augsta līmeņa hokejisti, taču tas nav traucējis šosezon sešiem latviešu hokejistiem izturēt sīvo konkurenci un kāpt uz ledus.

Balcers šajā sezonā 27 spēlēs izcēlies ar 13 vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Viņš savas komandas labākais vārtu guvējs un trešais rezultatīvākais spēlētājs. Šveices čempionātā viņš ir sestais labākais vārtu guvējs.

"Iejusties Šveicē nekas baigi sarežģīts nebija. Protams, bija mazas izmaiņas, bet iepriekš jau esmu spēlējis Eiropā, tāpēc ātri pieradu. Sarunas ar Cīrihi bija ātras," sarunā ar "Go3 Sport" žurnālistu Tomu Prāmnieku un bijušo Latvijas valstsvienības vārtsargu Edgaru Masaļski stāstīja Balcers. "Pagājušā sezona nebija tā labākā, tāpēc aģentiem ieteicu meklēt plānu B, lai nebūtu kaut kādas panikas. Mērķis bija parakstīt līgumu NHL, bet tur nekā nebija. Uzradās Cīrihe, bet tad jau viss ātri notika."

Viņš atklāja, ka bijusi interese arī no citiem klubiem, bet, kad Cīrihe sāka par viņu interesēties, tad nebija jēgas izskatīt citus variantus.

Balcers neslēpj, ka viņš joprojām cer uz atgriešanos Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču tajā pašā laikā atzīst, ka Šveices nacionālās līgas līmenis ir augsts.

"Gribētos atpakaļ. Ja es gribētu, es varētu parakstīt līgumu un palikt šeit, jo šeit viss ir forši. Bet iekšā sēž, ka varbūt tur (NHL) vēl kaut kas ir iespējams. Es neesmu tāds, kurš plāno nākotni. Tagad mēģinu dzīvot un strādāt," stāstīja Balces.

Cīrihes galvenais treneris ir pieredzes bagātais Marks Krofords, kurš 1995. gadā tika atzīts par NHL gada treneri, bet 1996. gadā ar Sanda Ozoliņa pārstāvēto Kolorado "Avalanche" izcīnīja Stenlija kausu. Jautāts par Balceru, viņš atzinīgi izteicās par viņa spēles izpratni un inteliģenci gan laukumā, gan ārpus tā. Trenerim bija liela loma arī latviešu hokejista piesaistē Cīrihes klubam, jo abi pirms tam sastrādājušies Otavas "Senators" rindās, kur Balcers uz galveno treneri atstājis ļoti labu iespaidu.

Krofords veltīja atzinīgus vārdus gan Balcera, gan arī Latvijas hokeja leģendu Kārļa Skrastiņa un Sanda Ozoliņa virzienā. Tieši viņa paspārnē Ozoliņš divas sezonas bija otrās vietas ieguvējs cīņā par NHL sezonas labākā aizsarga balvu, kā arī gadā, kad "Avalanche" izcīnīja čempiontitulu, bija viens no komandas stūrakmeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!