Foto: AP/Scanpix

Vēl vienu zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē sestdien cietusi latvieša Andra Biedriņa pārstāvētā Jūtas "Jazz" vienība.

"Jazz" savā laukumā ar 104:121 (21:26, 28:33, 32:35, 23:27) atzina Minesotas "Timberwolves" pārākumu.

Biedriņš šajā duelī nepiedalījās, izlaižot jau 28.spēli pēc kārtas. Viņš bija viens no diviem mājinieku basketbolistiem, kuri palika uz rezervistu soliņa.

Vēl pirmā puslaika izskaņā rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu 41:41, taču trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē "Timberwolves" jau bija panākuši 20 punktu pārsvaru (75:55). Atlikušajā laikā Jūtas komandai tā arī neizdevās panākt konkurentus, ciešot likumsakarīgu zaudējumu.

Uzvarētāju labā ar "triple-double" izcēlās Kevins Lavs, kurš iemeta 37 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un veica desmit rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Jazz" sastāvā 25 punktus guva turks Eness Kanters.

Šī bija Jūtas kluba trešā neveiksme pēc kārtas.

Ar 19 uzvarām 55 mačos "Jazz" basketbolisti saglabājuši Rietumu konferences kopvērtējuma 13.vietu, bet visas līgas kopvērtējumā pašlaik tiek apsteigtas sešas komandas. Tikmēr "Timberwolves" ar 27 uzvarām atrodas šīs konferences desmitajā vietā.

Biedriņš iepriekšējā vasarā no Goldensteitas "Warriors" tika aizmainīts uz "Jazz" vienību, ar kuru viņu saista atlikušais līguma gads. Latvietis šajā sezonā nopelnīs deviņus miljonus dolāru (6,58 miljonus eiro).

Pagājušā sezona Biedriņam bija sliktākā viņa deviņus gadus ilgajā NBA karjerā. "Warriors" rindās latvietis aizvadīja 53 regulārā čempionāta spēles, kurās guva vidēji 0,5 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. Salīdzinājumam - 2008./2009.gada sezonā Biedriņš vidēji ik spēlē guva 11,9 punktus un izcīnīja 11,2 atlēkušās bumbas.

Iepriekšējo trīs sezonu laikā "Jazz" komanda NBA izslēgšanas spēļu turnīrā iekļuvusi tikai reizi, kad 2011./2012.gada sezonā tika piedzīvots zaudējums jau pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!