Foto: AFP/LETA/Scanpix

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" vadību uztrauc iespējams scenārijs, kurā komandai šovasar pievienotos saspēles vadītajs Kairijs Īrvings, bet tā nespētu piesaistīt superzvaigzni Kevinu Durantu, vēsta "New York Post".

Jau ziņots, ka Bruklinas komanda veikusi maiņu, kas tai devusi papildu vietu zem NBA komandu algu griestiem. Kluba mērķis esot šovasar noslēgt līgumus ar brīvajiem aģentiem Kairiju Īrvingu un Kevinu Durantu.

Īrvinga līdzšinējā komanda Bostonas "Celtics" guvusi iespaidu, ka viņu saspēles vadītājs plāno nonākt tieši "Nets" komandā. Savukārt šādu drošību komanda neizjūt par Goldensteitas "Warriors" līderi Kevinu Durantu, kurš nupat aizvadītās finālsērijas laikā pārcieta Ahilleja cīpslas plīsumu un 2019./2020. gada sezonā laukumā, visticamāk, nedosies.

Komandas vadība joprojām pieturas pie šī plāna, taču tai radušās šaubas par vēlmi piesaistīt Īrvingu, ja viņam līdzi nedodas arī Durants, ziņo "New York Post". Citas līgas komandas esot jau atteikušās no intereses par Īrvinga pakalpojumiem, iespaidojoties no nesaskaņām, kas basketbolistam radās savā pagaidām vienīgajā sezonā Bostonas vienībā.

Turklāt līguma slēgšana ar Īrvingu, visticamāk, varētu nozīmēt atteikšanos no D'Endželo Rasela, kurš aizvadītajā sezonā izpelnījās savu karjeras pirmo aizvadīto Visu zvaigžņu spēli, kā arī ir četrus gadus jaunāks par Īrvingu.

Pats Rasels "New York Post" atklāja, ka vēlas visu savu karjeru aizvadīt Bruklinā. Bruklinas pamatpiecnieka saspēles vadītājs 2018./2019. gada sezonā caurmērā spēlē izcēlās ar 21,1 punktu un 7,0 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Īrvings šīs sezonas 67 spēlēs vidēji iemeta 23,8 punktus un veica 6,9 rezultatīvas piespēles.

"Nets" klubs Raselam varētu piedāvāt 117 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz četrām sezonām, kamēr Īrvingam maksimāli piedāvājamā summa būtu 141 miljons ASV dolāru, bet Durantam 164 miljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!