Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) Treneru komisija otrdien lēmusi par labu Gundara Vētras kandidatūrai Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amatam, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

Treneru komisija otrdien varēja spriest par četriem Latvijas sieviešu izlases galvenā trenera amata kandidātiem. Teju visi komisijas pārstāvji par labāko kandidātu, ar kuru vispirms būtu jācenšas vienoties par darba attiecībām, atzinuši treneri un bijušo basketbolistu Gundaru Vētru, zināms portālam "Delfi".

Vēl starp četriem komisijai piedāvātajiem amata kandidātiem bijis Ainars Zvirgzdiņš, Mārtiņš Gulbis un Mārtiņš Zībarts jeb pārējie Latvijas sieviešu basketbola treneri, kuri pēdējo gadu laikā vadījuši FIBA Eirolīgas komandas. Jāmin gan, ka laika posmā no 2008. līdz 2011. gadam "TTT Rīga" komandu Eirolīgā vadīja arī pašmāju treneri Ainārs Čukste un Aigars Nerips, kuru vārdi arī izskanējuši sanāksmes laikā.

Ja Vētra un LBS vienosies par darba attiecībām, vismaz divi no galvenā trenera amatam virzītā četrinieka varētu tikt izskatīti darbam izlasē kā Vētras asistenti, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

Portāls "Delfi" ziņoja, ka LBS vadība ar Vētru jau kontaktējusies par iespējamo darba piedāvājumu, bet par konkrētām sadarbības detaļām abas puses vēl nav spriedušas. Bijušais basketbolists jau tobrīd bija uzskatāms par nopietnāko kandidātu uz amatu, liecināja neoficiāla informācija.

Vētra pēc titulētas spēlētāja karjeras, kuras laikā viņš kļuva par pirmo latvieti Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pārsvarā vadījis tieši sieviešu basketbola komandas. Treneris ar Jekaterinburgas UGMK vienību trīs reizes triumfējis spēcīgajā Krievijas čempionātā, kā arī trīsreiz izcīnījis FIBA Eirolīgas bronzas godalgas, ko vēlāk viņš arī paveica, vadot Kurskas "Dinamo" komandu.

Polijas klubu Gdiņas "Arka" Gundars Vētra trenē kopš 2017. gada, otro sezonu pēc kārtas startējot arī FIBA Eirolīgā. Šosezon klubs jau izcīnījis Polijas kausu, bet vietējā čempionātā vienība regulārajā sezonā uzvarēja visās 20 spēlēs.

Vētras vadītā Gdiņas vienība trešdien Polijas līgas izslēgšanas spēļu pusfinālā viesosies pie Bidgošas "FaleLokiKoki Rosmedia" komandas, cenšoties izcīnīt trešo un pēdējo uzvaru sērijā. "Arka" vienība ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja Sosnovecas "Zaglebie", bet finālā, visticamāk, tiksies ar otra pusfināla favorītu "CCC Polkowice" komandu, kura arī pusfinālā atrodas vadībā ar 2-0.

Gundars Vētra Latvijā nav strādājis kopš 2011./2012. gada sezonas, kad bijušais basketbolists vadīja basketbola klubu "Ventspils". Taču jau pirms 2021. gada Eiropas čempionāta cikla tā brīža izlases ģenerālmenedžere Gunta Baško trenera amatam izvirzīja trīs kandidatūras – Mārtiņu Gulbi, Artūru Visocki-Rubeni un Gundaru Vētru. Vētra arī 2009. gadā pretendēja uz vīriešu izlases galvenā trenera amatu, bet līdz šim ar Latvijas valstsvienībām nav strādājis.

Ar dāmu izlases treneri LBS cer vienoties līdz jūnijam, iepriekš uzsvēris LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss, bet atlases turnīrs 2023. gada Eiropas čempionātam tiks uzsākts šī gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!