Foto: LETA

3x3 basketbola komanda "Rīga" (Agnis Čavars, Artūrs Strēlnieks, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis) trešdien "Daugavas" sporta namā piekāpās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres 3x3 "Challenger" turnīra "Ghetto Basket Riga" finālā.

Finālmačā rīdzinieki ar rezultātu 18:20 zaudēja "Antwerp" vienībai no Beļģijas, kuras labā tālmetienu pēdējā pamatlaika sekundē realizēja Braiens de Valks.

Beļģijas komandu veido trīs no basketbolistiem, kuri Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā atzina Latvijas valstsvienības pārākumu. Trešdien gan tapa zināms, ka vienību tur aizdomās par fiktīvu turnīru organizēšanu, kas palīdzēja tai iekļūt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Spēles ievadā ar trim bloķētiem metieniem izcēlās Strēlnieks, taču par savām tālmetienu spējām atgādināja Tibo Vervūrts, kurš ar ārkārtīgi sarežģītu raidījumu panāca viesiem vadību 4:7. Īsā laika sprīdī gan punktu guva un aizsardzībā kļūdu izprovocēja Lasmanis, kā arī divpunktnieku trāpīja Miezis, rezultātam jau kļūstot 7:7.

Latvieši atkal jau pirms spēles piektās minūtes sasniedza noteikumu pārkāpumu robežu. Antverpenes komanda to līdz galam neizmantoja, trāpot divus no četriem soda metieniem. Tomēr Vervo ar vēl diviem tālmetieniem jau panāca 13:15.

Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Strēlnieks, kurš ar divpunktu metieniem izcēlās pusfinālā, trāpīja svarīgu metienu no distances (16:16). Skaļi svilpieni pavadīja pāris strīdīgus tiesnešu lēmumus, kuri nebija par labu mājiniekiem, taču Čavara, Mieža un Lasmaņa kopdarbs 13 sekundes pirms pamatlaika beigām ļāva izlīdzināt rezultātu (18:18).

Spēles izskaņā laukuma saimnieki arī tika pie iespējas uzbrukt. "Rīgas" basketbolisti gan kļūdījās piespēlē, de Valkam uzreiz steidzot uz laukuma stūri, no kura viņš ar tālmetienu izrāva uzvaru.

Latvijas komandas labā septiņus punktus guva Lasmanis, ar četriem punktiem atzīmējās gan Miezis, gan Čavars, bet trīs punktus un trīs bloķētus metienus sakrāja Strēlnieks. Uzvarētāju rindās ar desmit punktiem atzīmējās Vervūrts, kurš realizēja četrus no desmit tālmetieniem.

Basketbola komandu "Rīga" jau šajā nedēļas nogalē sagaida Pasaules tūres posms Debrecenā, kur tā startēs ar neierastu sastāvu. Salīdzinot ar turnīru Rīgā, Kārļa Lasmaņa vietu ieņems kandavnieks Guntars Strāķis.

Stundu iepriekš pusfināla mačā "Rīga" ar rezultātu 21:15 pieveica Lietuvas vienību "Šakiai".

Pusfināla cīņa starp Baltijas komandām aizritēja ļoti rezultatīvā gultnē. Jau no spēles sākuma abas vienības atrada tālmetienu "garšu", Kārlim Lasmanim pēc diviem viesu tālmetieniem ar divpunktnieku panākot 5:4. Lasmanis ar bumbas triecienu grozā veiksmīgi arī atbildēja uz Dariusa Tarvida "slam dunk", bet Strēlnieks izcēlās ar vēl diviem tālmetieniem (12:7).

Naura Mieža metiens uz brīdi ļāva laukuma saimniekiem sasniegt septiņu punktu pārsvaru, ko gan kaimiņzemes pārstāvi sadeldēja līdz rezultātam 17:15. Spēles izskaņā pārāki gan bija "Daugavas" sporta namā sanākušo līdzjutēju atbalstītie latvieši. Pēdējo vārdu teica Miezis, kurš minūti pirms pamatlaika beigām noslēdza spēli ar precīzu pustālo metienu (21:15).

Uzvarētāju labā 11 punktus guva Miezis, kuram ar pieciem punktiem piebalsoja Lasmanis. Ar četriem punktiem izcēlās Strēlnieks, bet veiksmīgu spēli aizsardzībā demonstrēja Čavars, kurš vienreiz meta precīzi no groza apakšas. Latvijas komanda trāpīja sešus no 12 tālmetieniem.

Savukārt ceturtdaļfināla spēlē "Rīga" ar rezultātu 20:18 uzvarēja Serbijas komandu "Ub".

Spēles ievadā abām komandām bija problēmas tikt pie punktiem. Tās pirmie pārvarēja mājinieki, kuri pēc Agņa Čavara izveicīgas rīcības groza apakšā panāca rezultātu 5:2. Dejans Majstorovičs tūlīt pat trāpīja divpunktu metienu, bet ar to pašu atbildēja Miezis un Lasmanis (9:4).

Viesiem lauzt spēles gaitu palīdzēja "Rīgas" vienības septītā piezīme. Vēl viens Majstoroviča tālmetiens ļāva "Ub" pietuvoties līdz 14:13, uz ko ar diviem caurgājieniem atbildēja Miezis (16:14).

Pamatlaika izskaņā serbiem izglābties palīdzēja divpunktnieki. 20 sekundes pirms pamatlaika beigām Majstorovičs realizēja jau trešo tālmetienu (17:16). Taču Miezis vēlreiz savāca atlēkušo bumbu pēc sava neprecīza metiena, to pārvēršot vienā punktā. Taču līdz ar spēles laika beigām Milošs Milovanovičs ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu (18:18).

Papildlaiku ar bumbu rokās uzsāka mājinieki. 3x3 basketbolisti izspēlēja to pašu sadarbību, ar kuru nodrošināja zeltu Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet Lasmanis lēciena laikā izlēma atdot piespēli Čavaram. Ķekavietis piespēli nenoķēra, paspēja saglabāt bumbu laukumā un nogādāja to atpakaļ Lasmanim, kurš ar sarežģītu tālmetienu izrāva uzvaru.


Kārlis Lasmanis izcēlās ar astoņiem punktiem, Nauris Miezis atzīmējās ar sešiem punktiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Agnis Čavars un Artūrs Strēlnieks guva pa trim punktiem. Viesu labā

Ziņots, ka laikapstākļu dēļ mači no Grīziņkalna tika pārcelti uz "Daugavas" sporta namu.

"Rīga" komandu šajā posmā nevar pārstāvēt savainotais Edgars Krūmiņš, kuru aizstāj Artūrs Strēlnieks. 3x3 basketbolisti otrdien apakšgrupas spēlē ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" vienību no Lietuvas, bet ar rezultātu 18:19 zaudēja Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa". Tas viņiem ļāva grupā ieņēmt otro vietu un kvalificēties nākamajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!