Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas basketbola izlase svarīgās 2023. gada Pasaules kausa atlases turnīra spēles februāra izskaņā pret Beļģiju aizvadīs bez vairākiem valstsvienībai ļoti nepieciešamiem aizsargiem, zināms portālam "Delfi".

Latvijas valstsvienības ceļš pretim 2023. gada Pasaules kausam sākās jau 2021. gada jūnijā, kad gan vairāki pieredzējuši, gan gados jauni basketbolisti kā pirmie izlases treniņnometnē iepazina jauno izlases treneri Luku Banki. Tas pats sakāms arī par Banki. Lai cik cītīgi viņš nesekotu līdzi pat jauniešu izlašu spēlētājiem, vasaras garumā paveiktais darbs ļāva viņam pašam tuvāk iepazīt spēlētājus. 

Tāpēc laikam vien loģiski, ka sastāva atlase, un brīžiem arī trenera izteikumi, liecinājusi, ka daļa uzcītīgo izlases treniņu apmeklētāju, strādājot vasarā, izpelnījušies Banki uzticību. Ja pašmāju vidē nereti bijis uztraukums par Jāņa Strēlnieka pozīcijas mantinieku, tad Banki pēc otrās priekškvalifikācijas turnīra spēles ar Rumāniju atzinīgi noteica – Kristers Zoriks un Artūrs Kurucs pierādījuši, ka nākamā saspēles vadītāju paaudze ir talanta un potenciāla pilna.

Taču tagad arī šis "drošības spilvens" Latvijas izlasei ir atņemts. 25. un 28. februārī gaidāmajās atlases turnīra spēlēs Latvijas valstsvienībai var nākties iztikt bez uzreiz pieciem saspēles vadītāja pozīcijā izmantojamiem spēlētājiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!