Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien pēc divu maču izlaišanas atgriezās laukumā un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

"Wizards" viesos ar 125:111 (28:27, 40:23, 34:33, 23:28) pārspēja Sakramento "Kings".

Porziņģis saslimšanas dēļ nepiedalījās iepriekšējās divās "Wizards" spēlēs, bet naktī uz sestdienu viņš laukumā pavadīja 34 minūtes un 24 sekundes, grozā raidot divus no astoņiem divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet visi trīs viņa tālmetieni bija neprecīzi. Latvijas basketbolists pirmo reizi sezonā guva mazāk par desmit punktiem.

Vēl viņa rēķinā bija 13 atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni un trīs piezīmes. "Wizards" ar Porziņģi laukumā iemeta par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem ar 32 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kails Kuzma, 24 punktus pievienoja Bredlijs Bīls un 21 punktu - Rui Hačimura. Delons Raits savā atgriešanās mačā spēlēja 15 minūtes un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

"Kings" rindās otro spēli pēc kārtas "triple-double" iekrāja Domants Sabonis, kurš guva 20 punktus, izcīnīja 15 bumbas zem groziem un atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Traumas dēļ lietuvietis spēli noslēdza priekšlaicīgi. De'Āronam Foksam bija 26 punkti.

"Wizards" ar 13 uzvarām 34 mačos ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Kings" ar 17 panākumiem 31 cīņā ir sestā Rietumos.

Vašingtonas komanda nākamo spēli aizvadīs pēc Ziemassvētkiem, kad otrdien savā laukumā tiksies ar Filadelfijas "76ers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!