Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" naktī uz trešdienu emocionālā ceremonijā iemūžināja bijušā spāņu basketbolista Pau Gasola numuru.

Kopā ar "Lakers", spēlējot plecu pie pleca ar leģendāro Kobi Brientu, Gasols 2009. un 2010. gadā izcīnīja NBA čempiontitulu. Un tieši blakus Braienta 8. un 24. numuriem tika piekārts spāņa 16. numurs.

Ceremonijā piedalījās ne tikai Gasola ģimene un "Lakers" vadība, bet arī Vanesa Braienta, kura pēc traģiskās vīra nāves pirmo reizi publiski parādījās sabiedrībā.

"Es pēc Kobes ļoti ilgojos," uzrunā neslēpa Gasols. "Neko nevaru darīt lietas labā, taču mīlu viņa ģimeni. Tā es tieku ar to galā."

Gasols uz Losandželosu pārcēlās 2008. gada februārī, tiekot iemainīts no Memfisas "Grizzlies". Zīmīgi, ka toreiz pretējā virzienā devās tiesības uz viņa brāli Marku, kurš vēlāk arī kļuva par NBA zvaigzni un čempionu.

"Atceros, ka toreiz Kobe mani labi sagaidīja un teica: "Ejam izcīnīt čempionu gredzenu!" Viņam to nevajadzēja teikt divreiz," atminējās Gasols.

Spānis kļuvis par 12. basketbolistu "Lakers" vēsturē, kura numurs ir iemūžināts. Savas NBA karjeras laikā Gasols vidēji mačā iemeta 17,0 punktus un izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!