Foto: DELFI.lt
Francijas un Kanādas basketbola valstsvienību vadītāji pēc Pasaules kausa izcīņas apakšgrupu izlozes akcentēja, ka nonākšana H grupā kopā ar Latvijas valstsvienību būs pietiekami liels izaicinājums.

Jau vēstīts, ka sestdien notikušajā Pasaules kausa izlozē Latvijas izlase nonāca vienā grupā ar Franciju, Kanādu un Libānu. Šīs valstsvienības spēles aizvadīs Indonēzijas pilsētā Džakartā. Tas, ka Kanāda spēlēs Indonēzijā, bija zināms jau pirms izlozes.

"Kad turnīra organizatorvalstis var izvēlēties sev vienu vēlamo komandu, tad vienmēr pastāv risks nelīdzsvarotam spēku samēram grupās. Tā arī notika," Francijas Olimpiskās komitejas mājaslapā citēts Francijas valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kolē. "Mēs jau no paša sākuma baidījāmies būt kopā ar Kanādu. Esam nonākuši sarežģītā grupā kopā ar Kanādu un Latviju, kā arī otrajā kārtā apvienosimies ar Spāniju, Brazīliju vai Kotdivuāru. Mums būs jābūt gataviem."

"Mums būs jāskatās uz Kanādas komandu, jo uz papīra tā var būt viena no bīstamākajām komandām. Ja viņiem sastāvā būs Ārdžejs Berets (Ņujorkas "Knicks") un Šejs Gildžess-Aleksandrs (Oklahomasitijas "Thunder"), tad ir pamats domāt, ka viņi būs ļoti bīstami," turpināja francūzis.

Francijas izlases centra spēlētājs Rūdijs Gobērs no Minestotas "Timberwolves" esot paudis šaubas par to, vai viņš pārstāvēs valstsvienību Pasaules kausā. Kolē tomēr cerēja, ka 28. jūlijā viņš pēc atpūtas būs kopā ar savas valsts komandu, jo viņa klātbūtne neesot mazsvarīga.

Cits centra spēlētājs Džoels Embīds, kurš šosezon ir viens no galvenajiem favorītiem uz NBA vērtīgākā spēlētāja balvu, arī ieguvis Francijas pasi. Kolē nešķita pārliecināts, ka Embīds jau šovasar spēlēs Francijas izlasē, jo viņam šovasar esot ieplānots kāzas. Tāpat Embīds ieguvis arī ASV pasi un vēl nav oficiāli paziņojis, kuru izlasi plāno pārstāvēt.

Kanādas valstsvienības vadība pēc izlozes vēl publiski nerunāja par spēlētājiem, kuru varētu pārstāvēt komandu Pasaules kausā.

"Ar Franciju, Libānu un Latviju mums H grupā būs unikāls izaicinājums un pretī stāsies dažādi spēles stili. Esam sazinājušies ar treneriem un spēlētājiem, tāpēc esam fokusējušies, lai sasniegtu šīs programmas izvirzītos mērķus," sacīja Kanādas Basketbola federācijas ģenerālmenedžeris Rouens Berets.

Savukārt Kanādas izlases galvenais treneris Niks Nērss lūkos turpināt "būvēt" savas komandas spēli pēc veiksmīgā snieguma kvalifikācijas turnīrā.

"Esam izveidojuši sagatavošanās plānu un spēlēsim pret spēcīgām komandām, lai sagatavotos izaicinājumam, kas būs gan H apakšgrupā, gan Pasaules kausa turpinajumā," sacīja Nērss.

2023. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs notiks no 25. augusta līdz 10. septembrim Filipīnu pilsētā Manilā, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas pilsētā Džakartā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!