Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē savainojuma dēļ, bet Bostonas "Celtics" spēja ar rezultātu 124:97 savā laukumā pārspēt Čikāgas "Bulls", kas ļāva iekļūt sezonas laikā notiekošā turnīra (angļu valodā "In-Season Tournament") izslēgšanas spēlēs.

Šajā NBA sezonā regulārā čempionāta laikā notiek arī vēl viens turnīrs, kura spēles iezīmē īpaši iekārtots spēles laukuma. Savā apakšgrupā "Celtics" pēc uzvaras pār "Bulls" izcīnīja pirmo vietu ar trīs uzvarām un vienu zaudējumu. Tāda pati bilance bija arī citām grupas komandām Orlando "Magic" un Bruklinas "Nets", bet Bostonas komandai bija labāka gūto un zaudēto punktu bilance. Šie mači tiek ieskaitīti arī regulārā čempionātā kopvērtējumā.

Porziņģis izlaida otro spēli pēc kārtas ikra savainojuma dēļ. Paredzēts, ka viņa gatavība atgriezties laukumā tiks vērtēta pēc nākamās spēles, kas naktī uz sestdienu tiks aizvadīta pret Filadelfijas "76ers".

Aizvadītajā mačā "Celtics" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Džeilens Brauns, 21 punktu pievienoja Džeisons Teitums, bet Als Horfords guva 16 punktus, izcīnīja deviņas bumbas, izdarīja sešas piespēles, pārtvēra divas bumbas un bloķēja trīs metienus."Bulls" komandā pa 19 punktiem guva Demars Derozans un Kobijs Vaits.

Citā mačā laukumā nedevās Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Oklahomasitijas "Thunder" izbraukumā ar 103:106 zaudēja Minestotas "Timberwolves". Šis zaudējums, ka "Thunder" komandai sezonas laikā notiekošais turnīrs ir noslēdzies.

"Thunder" turnīra apakšgrupu noslēdza ar vienu uzvaru un trīs zaudējumiem.

Šejs Gildžess-Aleksandrs "Thunder" labā guva 32 punktus, savukārt Četam Holgrenam 16 gūti punkti, astoņas atlēkušās bumbas un sešas piespēles. "Timberwolves" labā Entonijs Edvardss guva 21 punktu, bet Rūdijs Gobērs maču noslēdza ar 17 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām un četriem bloķētiem metieniem.

"Celtics" ar 14 uzvarām 18 spēlēs ieņem pirmo vietu NBA Austrumu konferences kopvērtējumā. "Thunder" ar 11 uzvarām 17 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!