Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda pirmdien cieta zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kausa ceturtdaļfinālā.

"Celtics" izbraukumā ar 112:122 (24:22, 31:26, 23:3734:37) zaudēja Indiānas "Pacers", tādējādi pārtraucot trīs uzvaru sēriju. Porziņģis kājas traumas dēļ izlaida ceturto maču pēc kārtas, bet viņa atgriešanās laukumā gaidāma šonedēļ.

"Pacers" tādējādi sasniegusi NBA kausa pusfinālu, kurā ceturtdien Lasvegasā tiksies ar Milvoki "Bucks" vai Ņujorkas "Knicks".

Atslēgas lomu "Pacers" uzvarā nospēlēja aizsargs Tairīss Halibērtons, kurš guva karjeras pirmo "triple-double" - 26 punkti, 13 rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas. Mailss Tērners pievienoja 17 punktus un desmit atlēkušās bumbas. Kopumā septiņi Indiānas spēlētāji guva vismaz desmit punktus.

"Celtics" no zaudējuma neglāba Džeisona Teituma 32 punkti un 12 atlēkušās bumbas, kamēr 30 punkti un deviņas bumbas Džeilenam Braunam.

"Pacers" lauza spēli trešajā ceturtdaļā. Otro puslaiku sākot ar septiņu punktu (48:55) deficītu, tā pēcāk panāca 71:71 un atrāvās līdz 85:74. Bostona gan tika līdz neizšķirtam, šāds rezultāts ceturtajā ceturksnī bija vairākkārt - pēdējo reizi to divas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca Teitums (105:105), tomēr pēc tam Halibērtons ar vienu uzbrukumu guva pat četrus punktus un pēcāk "Pacers" veica 9:0 izrāvienu, izšķirot divcīņas likteni.


Šo abu komandu pirmajā cīņā šosezon Bostona sagrāva "Pacers" ar 155:104, taču šoreiz laukumu atstāja nokārtām galvām.

Šis gan "Celtics" ir tikai piektais zaudējums 20 spēlēs, kas ar 15 uzvarām joprojām ļauj atrasties Austrumu konferences pirmajā vietā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!