Foto: EPA/Scanpix/LETA
Lielbritānijas tenisa komanda svētdien nodrošināja vietu Austrālijā notiekošā "United Cup" izslēgšanas turnīrā.

Pēc Kemerona Norija negaidītās uzvaras pār Rafaelu Nadalu un Ketijas Svonas panākuma pār Nuriju Parrisasu-Diasu Lielbritānija D apakšgrupas duelī pret Spāniju bija vadībā ar 2-0.

Svētdienas pirmajā mačā planētas 13. rakete Paula Badosa ar rezultātu 6-7 (6:8), 7-6 (7:5), 6-1 pārspēja Herietu Dārtu, panākot 1-2, taču uzvaru britu uzvarai pielika Dens Evanss, kurš ar 6-3, 1-6, 6-3 guva virsroku pār Albertu Ramosu-Vinjolasu. Lielbritānijas tenisisti vēlāk bija pārāki arī jauktajā dubultspēlē.

D grupas uzvarētāja Lielbritānija Sidnejā spēkosies ar C apakšgrupas pirmo komandu – ASV, Vāciju vai Čehiju.

"United Cup" jaukto komandu turnīrs norisinās pirmo reizi, un tā balvu fonds ir 15 miljoni ASV dolāru (13,976 miljoni eiro).

11 dienas garajā turnīrā, kas sākās 29.decembrī, sacenšas 18 komandas, kuru sastāvā esošie tenisisti cīnās par 500 ATP ranga un 500 WTA ranga punktiem.

"United Cup" notiek trijās Austrālijas pilsētās, aizvadot mačus Sidnejā, Brisbenā un Pērtā.

Grupu komandas:

A grupa - Grieķija, Beļģija, Bulgārija; B grupa - Polija, Šveice, Kazahstāna; C grupa - ASV, Čehija, Vācija; D grupa - Spānija, Austrālija Lielbritānija; E grupa - Itālija, Brazīlija, Norvēģija; F grupa - Francija, Horvātija, Argentīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!