Фото: IIHF

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins bija vīlies, ka viņam sezona noslēdzās ar sešiem ielaistiem vārtiem mačā pret Zviedriju, tomēr viņš slavēja savus komandas biedrus, kuri viens otru atbalstīja gan pēc uzvarām, gan pēc zaudējumiem, viņš stāstīja intervijā "Latvijas mobilā Telefona" un Latvijas Hokeja federācijas kopprojektā "Dziļi Hokejā".

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu otrdien noslēdza devītajā vietā, bet Merzļikinam šis turnīrs nebija pārāk veiksmīgs. Viņš vidēji mačā ielaida 4,8 vārtus un atvairīja 82,6% metienu, bet īpaši neveiksmīga izvērtās spēle pret Zviedrijas izlasi, kurā viņam nācās kapitulēt sešas reizes.

"Atmosfēra šajā ģērbtuvē bija unikāla. Zaudējums vai uzvara, bet mēs bijām kopā," teica Merzļikins. "Un tas ir patiešām skaisti. Te katrs viens otru mīl. Tāpēc arī tie rezultāti ir."

"Par personisko sniegumu runājot, man nav bijuši šādi rikošeti tik bieži. Neesmu priecīgs savu sezonu noslēgt ar spēli pret Zviedriju, pret kuriem ielaidu sešus golus," viņš turpināja. "Es tos pārskatīju 18 reizes. Tas neļāva gulēt. Gribējās labāk, bet nesanāca. Ir labi, ka ir šādi komandas biedri, kuri tevi atbalsta. Mēs varam izdarīt skaistas lietas šeit. Šogad sanāca tā."

Latvijas hokeja izlasi augustā sagaida olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, un Merzļikins noskaņots gatavoties šīm svarīgajām spēlēm.

"Tagad ir jāgatavojas augustam, tas mums būs ļoti svarīgs turnīrs. Tur būs jācīnās atkal," viņš uzsvēra.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !