Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā būs vēl divas spēles – izriet no IIHF tradicionālā spēka ranga, kas Latvijas valstsvienībai pēc četrām uzvarām pēc kārtas atvēlējusi septīto vietu.

Pasaules čempionātā sākušās izšķirošās cīņas par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, kur sev dalību nodrošinājušas sešas komandas – ASV, Šveice, Zviedrija, Čehija, Somija un Kanāda. Tamperes grupā pēdējā ceļazīme tiks Vācijai vai Dānijai, savukārt Rīgas grupā – Latvijai vai Slovākijai.

Lai Latvija iekļūtu ceturtdaļfinālā, priekšsacīkšu pēdējā spēļu dienā "agrajā" spēlē Norvēģijai jāatņem vismaz punkts Slovākijai vai arī Latvijai jāgūst vismaz viens punkts spēlē ar Šveici, kas sešas spēles (arī pār Kanādu, Čehiju un Slovākiju) uzvarējusi pamatlaikā.

Tomēr IIHF spēka rangā Latvija pirmo reizi šajā čempionātā iekļauta starp ceturtdaļfināla dalībniecēm, bet slovākiem atvēlēta devītā vieta un nespēlēšana ceturtdaļfinālā. Savukārt Tamperes grupā – pēc IIHF spēka ranga veidotāju domām – labāko četriniekā būs Vācija, aiz "play off" līnijas atstājot Dāniju.

Kā ierasts, IIHF spēka rangā katrai komandai veltīts arī asprātīgs komentārs. Latvijas izlasei šodien ticis salīdzinājums ar NHL – "Vankūveras "Canucks" izcīnītu Stenija kausu, ja būtu jāspēlē pret Kazahstānu". Atgādinām, ka Latvijas hokejisti ar 7:0 sagrāva Kazahstānu, izcīnot savu pārliecinošāko uzvaru elites divīzijā kopš a1997. gada un tobrīd arī pārliecinošāko uzvaru 2023. gada čempionātā starp visām komandām. Savukārt "Canucks" ir viena no neveiksmīgākajām NHL komandām, jo kopš ienākšanas pasaules spēcīgākajā līgā 1970. gadā ne reizi tā arī nav izcīnījusi Stenlija kausu (trīs reizes spēlējusi finālā).

IIHF spēka rangā pirmā vieta atvēlēta ASV izlasei, kas pagaidām Tamperes grupā nav zaudējusi nevienu punktu, otrā vieta atvēlēta Šveicei, bet bronzas pozīcijā ierindota Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!