Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas regbija izlase svētdien Marseļā nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā.

Anglija ceturtdaļfinālā ar 30:24 (21:10) uzvarēja Fidži valstsvienību.

Mača ievadā angļi iekrāja 15 punktus, kamēr Fidži izdevās realizēt tikai vienu soda sitienu. Puslaika turpinājumā Fidži regbisti tika pie piezemējuma un veiksmīga realizācijas sitiena, samazinot deficītu līdz pieciem punktiem (10:15), tomēr pirms došanās pārtraukumā Anglija ar diviem precīziem soda sitieniem panāca +11.

Desmit minūtes līdz pamatlaika beigām Fidži izlīdzināja rezultātu (24:24), taču Ovens Ferels ar dropsitienu un soda sitienu atjaunoja angļiem sešu punktu pārsvaru, kuru izdevās nosargāt līdz finālsvilpei.

Uzvarētāju rindās pa reizei bumbu ieskaites zonā nogādāja Manu Tuilagi un Džo Maršāns, bet Farels veiksmīgi izpildīja realizācijas sitienu, piecus soda sitienus un dropsitienu.

Fidži izlasē piezemējumus veica Viliame Mata, Peni Ravai un Vilimoni Botitu, divi precīzi realizācijas sitieni padevās Simionem Kuruvoli, bet Frenks Lomani realizēja soda un realizācijas sitienu.

Svētdien ceturtdaļfinālā vēl tiksies Francija un DĀR, uzvarētājai kļūstot par Anglijas pretinieci pusfinālā.

Jau ziņots, ka sestdien pusfinālu sasniedza Jaunzēlande un Argentīna, kuras tiksies cīņā par vietu finālā.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvadīja viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošināja ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!