Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dāvis Bertāns naktī uz ceturtdienu iemeta divus tālmetienus un palīdzēja Dalasas "Mavericks" klubam pagarinājumā svinēt uzvaru pār Sanantonio "Spurs", kurā latvietis savulaik sāka savu karjeru Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

"Mavericks" viesos svinēja panākumu pagarinājumā ar 137:128 (28:29, 32:33, 28:32, 33:27, 16:7), pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Bertāns laukumā pavadīja 11:45 minūtes un guva sešus punktus. Latvietis trāpīja divus no četriem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus un nopelnīja divas piezīmes, tiekot pie +/- rādītāja +2.

Trešo spēli pēc kārtas traumu dēļ izlaida "Mavericks" līderu duo Luka Dončičs un Kairijs Ērvings, bet teicamu maču viesu rindās aizvadīja Kristians Vuds, kurš izcēlās ar 28 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Pa 22 punktiem guva Dvaits Pauels un Džeidens Hārdijs.

Savukārt "Spurs" sastāvā 27 punkti Keldonam Džonsonam, kamēr 20 - Malaki Brenhemam.

Abas komandas aizvadīja sīvu spēkošanos, vadībā esot te vienai, te otrai vienībai. Bertāns abus tālmetienus realizēja ceturtajā ceturtdaļā, bet pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 121:121. Pagarinājumā "Mavericks" izdevās 13:2 izrāviens, kas arī nodrošināja uzvaru. Papildlaikā latvietis laukumā nedevās.

"Mavericks" ar 35 uzvarām 70 mačos Rietumu konferencē atrodas septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!