Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns no Vašingtonas "Wizards" komandas savu rezultatīvo sniegumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā pret Goldensteitas "Warriors" skaidroja ar to, ka pretinieki ļoti lielu uzmanību pievērsa viņa komandas biedram Bredlijam Bīlam.

Jau vēstīts, ka Bertāns svētdien izcēlās ar 29 punktiem un palīdzēja "Wizards" vienībai ar rezultātu 124:110 pārspēt Goldensteitas "Warriors".

"Viņi aizsardzībā man nepievērsa uzmanību. Varbūt pirmajā puslaikā viņi vairāk mani sedza, bet tad otrajā puslaikā Bredlijs Bīls viņus mocīja, un mans sedzējs devās palīgā, atstājot mani brīvu," pēc spēles Ziemeļamerikas medijiem teica Bertāns.

Bertāns šajā mačā realizēja astoņus no 10 tālmetieniem, bet Bīls tālās distances trāpīja septiņus no deviņiem metieniem. "Mūsu tālmetienu precizitātes procents bija iespaidīgs," piebilda latvietis, kurš turpinājumā slavēja 34 punktus guvušo Bīlu.

"Šajā sezonā mūs pamatīgi ietekmēja savainojumi, un tas, ka viņš spējis būt tik stabils, neraugoties uz uzvarām vai zaudējumiem, ir iespaidīgi. Kad viņš sāk trāpīt tālmetienus, pretinieki vairs neko īsti nevar izdarīt aizsardzībā. Mums pārējiem tajā brīdī spēle kļūst brīvāka. Mums šajā spēlē bija ļoti daudz brīvu metienu," skaidroja Bertāns.

Kad no savainojumiem izārstējušies "Wizards" garie spēlētāji, otrs latvietis Vašingtonas vienībā Anžejs Pasečņiks vairs netiek pie pārāk liela spēles laikā. Pret "Warriors" viņš nospēlēja desmit minūtes un guva trīs punktus, taču viņa +/- koeficients bija +10.

"Anžejs padarīja labu darbu. Viņš pēdējā laikā netiek pie spēles minūtēm, bet viņš ir pozitīvi noskaņots un zināja, kāda būs viņa loma. Viņš vairāk spēlēja, kad bija savainojumi, bet tagad visi ir atgriezušies. Anžejs smagi strādā un gaida savu iespēju," skaidroja Pasečņika tautietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!