Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Kevins Durants pirmajā intervijā kopš pagājušās sezonas finālsērijas atklāja, ka viņš nebūtu pārgājis no Goldensteitas "Warriors" vienības uz nevienu citu klubu kā Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets" komandu, vēsta medijs "Yahoo".

Desmitkārtējais Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks aizvadīto NBA izslēgšanas spēļu laikā savainoja ikra muskuli, kas viņam neļāva atgriezties laukumā līdz Goldensteitas "Warriors" un Toronto "Raptors" klubu finālsērijas piektajai spēlei. Tajā uzbrucējs nospēlēja nepilnas 12 minūtes un guva 11 punktus, taču tad pameta laukumu Ahilleja cīpslas plīsuma dēļ. Notikumiem sekoja daudz spekulāciju par kluba atbildību šajā jautājumā.

"Kā jūs varat vainot "Warriors"? Pie velna, nē," par savainojumu izteicās pats Durants. "Dzirdēju, ka "Warriors" esot uz mani izdarījuši spiedienu, lai atgrieztos laukumā. Neviens man neteica ne vārda manas rehabilitācijas laikā. Katru dienu strādāju tikai es un [sporta medicīnas un snieguma direktors] Riks Selebrīni. Sērijas sākumā uzstādīju piekto spēli kā savu mērķi. Tas ir basketbols – nelaimes notiek. Nevienam par to nav jānes atbildība. Mums par to jāaizmirst, jo kādu dienu atgriezīšos."

Durants arīdzan uzsvēra, ka ļoti vēlējies spēlēt finālsērijā un juties labi pirms bēdīgi slavenās spēles. Pašu savainojuma brīdi, kā arī nesportisko "Raptors" fanu sajūsmu par notikušo, viņš gan neatceras.

"Tā, visticamāk, būs pēdējā reize, kad viņi sasniedz finālus," Durants noteica ar smīnu par "Raptors" klubu.

Vasarā piepildījās sezonas gaitā izskanējušās baumas, ka Durants "Warriors" klubu pametīs. 30 gadus vecais basketbolists kā brīvais aģents parakstīja līgumu ar "Nets" vienību. Ziņas par to izskanēja tajā pašā dienā, kad tapa zināms, ka klubu papildinās arī bijusī Bostonas "Celtics" zvaigzne Kairijs Īrvings.

"Pamest "Warriors" vienmēr biju gatavs tikai tādā gadījumā, ja dodos uz "Nets" komandu. Viņiem ir vērtīgi spēlētāji un radoša kluba vadība. Man patīk tas, ko viņi veido. Arīdzan pata pieeja basketbolam man šķiet pievilcīga," par "Nets" kluba plusiem izteicās Vašingtonā dzimušais sportists, par kura pievienošanos Ņujorkas "Knicks" klubam arī tika baumots sezonas laikā.

Basketbolists gan uzsvēra, ka nav sezonas laikā jau domājis par savu pāreju.

"Izlēmu 30. jūnija rītā. Nevēlējos izrādīt necieņu pret basketbolu, jau iepriekš koncentrējoties uz nākotni. Vienmēr zināju, ka izvēli veikšu todien. Sezonas gaitā svarīgākā lieta ir basketbols," savu pārliecību pauda Durants.

Lai gan NBA vadība sākusi izmeklēšanu par to, vai šovasar nav pārkāpti līgas noteikumi, kuri liedz klubiem vai spēlētājiem jau pirms 30. jūnija spriest par jaunām līgumsaistībām, Duranta teiktais sakrīt ar "Nets" ģenerālmenedžera Šona Marksa apgalvojumu, ka viņš par basketbolista pievienošanos komandai uzzināja 30. jūnijā sociālajos tīklos.

Pagaidām sagaidāms, ka Rodiona Kuruca elks izlaidīs visu 2019./2020. gada sezonu Ahilleja cīpslas savainojuma dēļ. Pats basketbolists gan nevēlas vēl apstirpināt šādu prognozi.

"Nezinu. Gluži kā nezināju, ka savainošos. Redzēsim. Process vēl tikai nesen sācies. Katru dienu strādāju un par tik tālu nākotni nedomāja. Kas zina? Varbūt arī atgriezīšos," optimismu saglabāja Durants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!