Foto: AP/Scanpix/LETA

Leģendārais Maikls Džordans grasās pārdot lielāko daļu no savā īpašumā esošām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Šarlotas "Hornets" daļām, vēsta ESPN.

ESPN ziņo, ka Džordans šobrīd veic nopietnas sarunas ar uzņēmēju Geibu Plotkinu, kuram jau pieder nelielas daļas "Hornets" klubā, un cita NBA kluba Atlantas "Hawks" mazākumdaļu īpašnieku Riku Šnelu.

Pagaidām vēl nekāds darījums nav noticis, taču tas varētu būt tikai laika jautājums. Ja tas realizēsies dzīvē, Plotkins un Šnels kļūst par "Hornets" līdzīpašniekiem, bet Džordans klubā vēl saglabās mazu daļu īpašumtiesību.

Džordans savas NBA karjeras laikā kā basketbolists izcīnīja sešus NBA čempiontitulus un piecreiz kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju. Daudzi viņu uzskata par visu laiku labāko basketbolistu, taču ne tik labi viņš sevi pierādījis kā kluba vadītājs.

Bijušais basketbolists klubu par 275 miljoniem ASV dolāru iegādājās 2010. gadā un kopš tā laika vienība tikai divreiz spēlējusi "play-off", turklāt abos gadījumos zaudējusi jau pirmajā kārtā. Džordana vadībā "Hornets" tā arī nekļuva par reālu spēku, turklāt komandā regulāri bijuši skandāli ārpus laukuma.

Šobrīd "Hornets" ar 22 uzvarām 71 spēlē ir viena no vājākajām komandām līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!