Foto: Gata Pabērza kolāža

Jāatzīst, gadījies uzklausīt pārmetumus, sak – jūs, MVP, par veču sportu vien rakstāt, par dāmām – gandrīz nemaz. Pēc pagājušās nedēļas šāds spriedums vairs neiet krastā. Beatrise Rozentāle, Ešlija Bārtija, Britnija Grainere un vesela virkne sieviešu no Dalasas "Mavericks" kluba ofisa, kuru stāsts bija pelnījis kļūt publisks – tas viss pie mums vienā nedēļā...

'Ikdienā man patīk sapucēties.' Boksa olimpiskā cerība ar tērauda dūri Beatrise Rozentāle

Foto: F64

"Meitenes boksa treniņos mūsdienu Latvijā vairs nav nekas neparasts. Dažas no viņām izšķiras arī par kāpšanu ringā un spēku samērošanu ar citām. Tomēr 19 gadus vecā Beatrise Rozentāle, kura gada laikā izcīnījusi medaļas gan pasaules U19, gan Eiropas U22 čempionātā ir gatava spert dažus soļus tālāk," stāstu par kādu savdabīgu Latvijas sportisti iesāk Jānis Freimanis. Kaut neliels finansiāls atbalsts, un Beatrise jau tagad būtu labākā pasaulē – ir arī šāds pārliecināts viedoklis.

Lasīt vairāk

Trīs lodes galvā... Sportiskās varonības un ASV armijas gļēvuma simbols Pets Tilmans

Foto: AP/Scanpix/LETA

Militārajos konfliktos Afganistānā un Irākā par patriotisma un upurēšanās simbolu Ziemeļamerikas profesionālajā sportā kļuva amerikāņu futbola zvaigzne Pets Tilmans. Diemžēl jau pēc nāves. Viņa dzīvesstāstā ir gan gaišas un iedvesmojošas lappuses, gan arī tādas, kuras pāršķirstot liekas – tā noteikti nebija jānotiek. Arī ASV bruņotie spēki pie pēdējām Peta dzīves grāmatas nodaļām atgriežas nelabprāt. "Pēc sava militārā līguma beigām viņš varēja iesaistīties politikā, kļūstot par karu pretinieku un sabiedrībā ļoti cienītu, populāru prezidenta Džordža Buša opozicionāru. Diemžēl šāda diena nekad arī nepienāca..."

Lasīt vairāk

Neiederējās 'frīku' pasaulē... Tenisa superzvaigzne pamet sportu 25 gadu vecumā

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kad Ešlija Bārtija janvārī uzvarēja "Australian Open", viņai uzgavilēja visa nācija – beidzot, pēc 44 gadu pārtraukuma, par čempioni bija kļuvusi mājiniece. Karjerā trešais "Grand Slam" kauss ļāva austrālietei vēl ērtāk iekārtoties pasaules ranga līderpozīcijās, un nākotne zīmējās gaiša, taču... Nu, divus mēnešus vēlāk, 25 gadu vecumā Bārtija saka ardievas profesionālajam tenisam. Kur nu vēl uzskatāmāks piemērs teicienam "aiziet, esot virsotnē". Taču – kāpēc?

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā pastāstījām par apstākļiem, kādos par ķīlnieci Kremļa karā kļuvusi pasaules labākā basketbola spēlētāja Britnija Grainere, kas jau vairāk nekā mēnesi atrodas izolatorā un kuras karjerai draud pielikt punktu desmit gadi Krievijas cietumā. Tikmēr viņas dzimtenē ar jaunu sparu uzbangojis kāds seksuāla rakstura skandāls – Dalasas "Mavericks" basketbola klubā, ko par savām mājām dažus gadus dēvēja Kristaps Porziņģis, bet tagad to pašu dara Dāvis Bertāns, izrādās, ir visai baisa neredzamā puse... Tikmēr pašu mājās pie jaunas, skaistas būves tikusi vieglatlētika – stadions Valmierā atlētiem raisa sajūsmu, bet vienlaikus vēl uzkrītošāk akcentē trūkumcietēja ikdienu, kāda jau gadu desmitiem valda galvaspilsētas vieglatlētikā.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ mēs pēc ilgāka pārtraukuma, ko izprovocēja Krievijas iebrukums Ukrainā, atsāksim video interviju sēriju no cikla "MVPersonība", sīkāk papētīsim Teodora Bļugera izredzes šovasar kļūt par Stenlija kausa ieguvēju, sagaidīsim Latvijas un Igaunijas basketbola līgas izšķirošos mačus, kas šoreiz tiks aizvadīti uz "Arēna Rīga" grīdas dēļiem, ielūkosimies Latvijas hokeja izlases treniņos, uzsākot gatavošanos pasaules čempionātam un pastāstīsim par kādu sportisti, kas no valsts nodevējas kļuva par olimpisko čempioni un tautas varoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!