Foto: Gata Pabērza kolāža

Pagājušajā nedēļā sporta medijs MVP uz savu lasītāju pleciem salika tā pavairāk rakstu zīmju – starp septiņiem rakstiem bija arī apjoma ziņā pamatīgākas intervijas ar Latvijas basketbola izlases diriģentu Luku Banki un trim Latvijas hokejistiem, kas uz savas ādas izjuta Ukrainas kara bailes un bēgšanu no nāves briesmām. Tāpēc šajā nedēļā saudzīgāk pret acīm, toties pieslēgsim ausis – liekot galdā jaunāko "MVPersonība" video sarunu.

'Neveiksmes galotnēs jāizslēdz no leksikas.' Banki par latviešu mentalitāti, blefu un Kurucu

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Gada laikā kopš stāšanās pie Latvijas basketbola izlases stūres itālis Luka Banki, visticamāk, nav pārliecinājis gluži visus savus skeptiķus, tomēr pieklusinājis gan – divas uzvaras pār Beļģiju varbūt nav izšķirošs, taču nozīmīgs solis pretī sportiskajiem mērķiem, par kuriem pie mums ierasts sapņot, taču ne mērķtiecīgi realizēt. Reiņa Lāča saruna ar Banki notika brīdī, kad viņa vadītā komanda Itālijas līgā atrodas "būt vai nebūt" situācijā, tomēr jūtams, ka prāts arvien darbojas arī Latvijas izlases režīmā. Līdz sīkākajām detaļām.

Lasīt vairāk

'Izbraucām 6:00. Pēc 15 minūtēm pilsētai trāpīja raķete.' Hokejistu bēgšana no Ukrainas

Foto: AFP/Scanpix/LETA

24. februārī, miljoniem cilvēku dzīves sagriezās kājām gaisā: Krievijas pret Ukrainu vērstā kara dēļ sāka lūst miljoniem likteņu. Pirmās dienas sagādāja baisus piedzīvojumus trīs Latvijas hokejistiem, kas iztiku pelnīja ukraiņu klubos tieši Krievijas armijas pirmo uzbrukumu reģionā, un tagad bija ar mieru atsaukt atmiņā to dienu notikumus – metoties bēgļu gaitās tālāk prom no lodēm, raķetēm un sprādzieniem.

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: Mazā cilvēka lielā skatuve jeb skandalozās sporta federācijas

Foto: Valdis Kauliņš

Peldēšanas federācijā ierosināts kriminālprocess. Regbija federācijā nebeidzamas tiesvedības. Basketbola savienību uz tiesas zāli velk bijušais valdes loceklis. Florbola savienība parādā pusei Latvijas. Vieglatlētikas savienība tūdaļ izputēs. Kamaniņu sporta virsvadītāji paslīd uz krievu ledus. Biatlona federācijas prezidenti tiesā par kustībām federācijas kontos. Žanra klasiķe – Futbola federācija – uz šā fona pat piemirsta... Kāpēc Latvijā pat kabinetu līmenī panākumi sportā nāk caur tik lielām sāpēm?

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā atzīmējām apaļu (80!) jubileju Vilnim Baltiņam, kurš ekspertu aptaujā nesen tika atzīts par ietekmīgāko cilvēku Latvijas sportā pēc neatkarības atgūšanas, Andrejs Siliņš pavēra NBA labākā saspēles vadītāja Krisa Pola un NBA labākā tiesneša Skota Fostera savdabīgo attiecību priekškaru (14 spēles, 14 zaudējumu...), lūkojām labāk saprast, kāpēc tik daudz pasaules šovbiznesa slavenību savus daudzos miljonus labprāt tērē, iegādājoties sporta komandas, kā arī pastāstījām par vīru vārdā Daniels Kinehens – sūru īru gangsteri, kas bija pamanījies kļūt par pasaules boksa pelēko kardinālu, vēl nesen liekot pat varenākajiem spīdekļiem pievērt acis uz viņa paralēlo kriminālo dzīvi, kuras centrā bija narkotikas un slepkavības.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ būs klāt ikmēneša "MVPersonība" sērija – ar Latvijas sportā leģendāru vīru, kura priekšā cepuri gatavi noņemt vairāku paaudžu līdzjutēji. Pastāstīsim, iespējams, neticamāko stāstu pasaules sporta biznesa vēsturē, kam turklāt ir diezgan tieša saistība ar Latviju, būs kāda bēdīgāka lappuse – par sporta veidu, kurā pēdējos gados strauji audzis letālo gadījumu skaits, pastiprinot aizdomas par zemūdens akmeņiem tajā –, aktuālākais pavērsiens Pirmās formulas pasaulē, kā arī neparastā NHL mode, kas arvien stabilāk nobāzējas saulainajā Floridā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!