Foto: Gata Pabērza kolāža

Šī var kļūt par lielu nedēļu Latvijas basketbolam, tādēļ gatavošanos tai sporta medijā MVP uzsākām jau laicīgi. Ko lielu kādudien spējīgs sasniegt arī šobrīd tikai 15 gadus vecais Tomass Štolcermanis – arī viņa stāsts kopš pagājušās nedēļas lasāms MVP. Kas vēl – skatiet un vērtējiet paši.

Jāņa Timmas neiespējamā misija Amerikā un Latvijas izlasē

Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā šonedēļ paredzētajām Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Grieķiju un Lielbritāniju ierakstīts arī Jāņa Timmas vārds. "Tas nav iespējams," par Jāņa sekmīgu iekļaušanos izlasē šībrīža situācijā saka viens no bijušajiem valstsvienības spēlētājiem... Pēdējos divdesmit mēnešos Timma kopumā piedalījies tikai 29 spēlēs un 30 gadu vecumā viņa karjera daudziem par nepatīkamu pārsteigumu būtībā apstājusies. Vai neatgriezeniski?

Lasīt vairāk

F-1 sapnis otrajā paaudzē. Tomass Štolcermanis pacietīgi soļo pretī autosporta Mekai

Foto: Privātais arhīvs

Latvietis Pirmajā formulā. Sens sapnis, bet... Skan nereāli – jo nonākšana autosporta Mekā nav tikai braukšanas talanta rezultāts, bet vairāku apstākļu brūvējums, kura receptē ir liela nauda, aizmugure, sakari, harisma, veiksme... Lielākajai daļai autosportistu sapnis par F-1 tā arī paliek nepiepildīts. Tomēr piesardzīgu, bet reālu skatienu formulas virzienā šobrīd velta 15 gadus vecais kartinga braucējs Tomass Štolcermanis. Šovasar latvieti pie sevis uzaicināja autosporta slavenākā komanda "Ferrari".

Lasīt vairāk

Gaidīja zaķpastalu, ieradās karalis... Berje Salmings – pirmā Eiropas zvaigzne NHL

Foto: AP/Scanpix/LETA

NHL septiņdesmitajos gados – tā bija vardarbība uz ledus. Nepārspīlējot. Ja nevari uzvarēt – vismaz sadod pa muti! Valdīja uzskats, ka eiropieši nav gatavi fiziskajam hokejam, pirmie iebraucēji tika iesaukti par "zviedru zaķpastalām". Lai kura komanda stātos pretī – Berje Salmings bija kā sarkana lupata dusmīgajiem Ziemeļamerikas hokeja buļļiem. Tomēr viņš izlauza savu ceļu. Pat, ja tas prasīja 200 šuves uz sejas, pat, ja nozīmēja ikdienas cīņu par izdzīvošanu, un pat, ja par labāko draugu dažbrīd kļuva degvīna pilns ledusskapis...

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā nosvērām un izmērījām 30 gadu laikā būvēto "Red Bull" sporta impēriju, cita starpā lūkojot pēc atbildes arī uz patlaban aktuālāko jautājumu – kas šo sporta biznesa milzi sagaida tagad, pēc tās autora un dzinējspēka Dītriha Matešica nāves, kā arī futbola Pasaules kausa priekšvakarā uztaisījām vēsturisku ekskursiju pa nošu līnijām – atgādinot par dažādām melodijām, kas gadu gaitā veiksmīgāk vai mazāk sekmīgi pasludinātas par šā nozīmīgā sporta foruma himnām.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā paturpināsim kolēģu aizsākto tēmu par 20 gadus seno atgadījumu Latvijas jauniešu hokejā, kas nu izvērties notiesājošā spriedumā iesaistītajam trenerim, pētīsim Latvijas šķēpmetēju aizvadītās sezonas iemeslus un iespējamo turpinājumu, analizēsim Latvijas hokeja izlases pirmā numura neveiksmes, aprunāsimies ar vienu no vēl nesen labākajiem Latvijas ziemas sportistiem, kā arī pienācīgi sagaidīsim ļoti nozīmīgo Latvijas basketbola izlases iznācienu uz skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!