Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc savas sezonas rezultatīvākās spēles uzteica Vašingtonas "Wizards" snieguma stabilitāti, kā arī ieskicēja to, ko sagaida no savas pirmās spēles pret savu bijušo komandu Dalasas "Mavericks".

Jau vēstīts, ka Porziņģis trešdien NBA spēlē izcēlās ar 35 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, palīdzot "Wizards" vienībai pārspēt Orlando "Magic".

"Mēs komandas sniegumā redzam stabilitāti," preses konferencē pēc spēles teica Porziņģis. "Iepriekšējā spēlē Čikāgā mūsu uzbrukums nebija tāds, kādu vēlamies, taču mēs cīnījāmies aizsardzībā. Viņi ļoti labi mani nosedza. Lai arī piedzīvojām zaudējumu, mēs redzējām, ka ejam pareizajā virzienā. Spēli pret "Magic" mēs iesākām lēnīgi, bet mēs sapratām, ka jāspēlē enerģiskāk un jānokārto visas lietas. Jau pirmā puslaika izskaņā un otrā puslaika sākumā spērām soli uz priekšu."

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika Porziņģis aizvadīs savu pirmo spēli pret Dalasas "Mavericks" pēc maiņas darījuma, kura rezultātā viņš un Dāvis Bertāns mainīja komandas. Šī spēle būs veltīta Latvijas tematikai.

"Būs interesanti un jautri. Dalasa ir viena no labākajām komandām visā NBA, pēdējā laikā tā spēlē ļoti labi, Luka (Dončičs) spēlē ļoti augstā līmenī. Dorianam (Finnijam-Smitam) arī šovakar bija karjeras rezultatīvākā spēle, viņš man ir labs draugs. Es priecājos par puišiem, kuri tur spēlē labi. Tā būs laba spēle, taču tā nebūs tāda, kā bija, kad ar Dalasu pirmo reizi spēlēju Ņujorkā," smaidot teica Porziņģis. "Tā bija traka spēle. Redzēs kā būs šajā mačā. Mēs koncentrējamies uz savu spēli un mēģināsim cīnīties pret augsta līmeņa komandu."

Porziņģis arī uzteica saspēles vadītāja Tomaša Satoranska sniegumu, izceļoties ar "double-double" negūstot nevienu punktu. Abi kopā spēlējuši Spānijas kluba "Sevilla" rindās, un runājuši par iespēju kopā uzspēlēt arī NBA klubā. Abi sezonas otrajā pusē nonāca "Wizards" sastāvā – Porziņģis Vašingtonā nonāca maiņas darījumā ar "Mavericks", bet Satoranskis atgriezās šajā klubā pēc tam, kad Sanantonio "Spurs" izpirka viņa līgumu.

"Es viņa spēli ļoti labi zinu. Ir patīkami atkal spēlēt kopā, jo mums ir jautri," teica Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!